De ce ai nevoie de periaj profesional realizat intr-o clinica stomatologica?

Periajul efectuat acasa cu periuta electrica sau manuala nu se poate compara cu periajul profesional efectuat de specialistii care reprezinta clinica stomatologica in sector 2 cu adresa virtuala Cabinetstomatologicsector2.ro. Periajul profesional care este efectuat de catre specialisti previne aparitia cariei dentare, a parodontozei si a placii bacteriene. De regula, periajul dentar vine in completarea detartrajului, dar poate fi efectuat ori de cate ori pacientul simte nevoia sau medicul specialist recomanda. Periajul profesional se recomanda mai ales pacientilor cu obturatii, cu aparate ortodontice si cu implanturi dentare.

Cum decurge un periaj profesional in clinica stomatologica in sector 2?

Periajul profesional nu se compara cu periajul clasic realizat acasa. Acesta reuseste indepartarea optima a placii bacteriene si corectarea discromiilor datorate consumului de cafea sau de vin rosu. In functie de eficienta igienei dentare si de corectitudinea realizarii acesteia, dar si de eficienta periajului profesional, aspectul dintilor va fi unul impecabil. Un dentist bun trebuie sa propuna un plan de control al igienei orale prin vizite regulate in cadrul carora se vor realiza evaluari corecte ale indicelui de placa bacteriana pentru a depista locurile in care nu s-a facut o igienizare corecta.

Periajul profesional se realizeaza cu ajutorul unor piese ce se monteaza intr-un dispozitiv, piese ce seamana cu periute circulare cu diametru mic, pe care se aplica o pasta profesionala abraziva cu diferite arome care contine fluor sau nu. Medicul aplica aceasta pasta si trece cu periuta pe toate suprafetele dentare in timp ce aceasta produce miscari circulare. Forta de aplicare este moderata si procedeul nu este dureros.

Clinica stomatologica in sector 2 | Dentist bun | CabinetStomatologicSector2.ro

dentist bun

Periajul profesional se realizeaza de regula in anumite conditii, dar poate fi relizat si la cererea clientului. Asadar, se va recurge la periaj profesional inainte de tratamente profilactice precum fluorizare, sigilarea santurilor si fosetelor ocluzale, dar si dupa un detartraj manual sau cu ultrasunete, inainte de aplicarea aparatelor ortodontice si inainte de albirea dentara.

Indiferent care este scopul si momentul in care se efectueaza periajul dentar profesional, cert este ca aceasta este o metoda foarte eficienta de prevenire a aparitiei tartrului si placii bacteriene, de eliminare a tuturor resturilor alimentare si este mult mai puternic decat periajul simplu, realizat la domiciliu de catre pacientii care doresc sa aiba o igiena orala corecta si o dantura de invidiat.

business-club.ro

https://business-club.ro

Articole pe aceeași temă

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Extracția dentară poate fi o procedură temută de mulți pacienți, datorită anxietății asociate cu durerea potențială și disconfortul post-operatoriu. În cabinetul stomatologic, extracțiile dentare sunt efectuate din diverse motive, inclusiv…

Citește

  • Sanatate
  • April 10, 2024
  • 3 minutes Read
Ce faci in cazul unei urgente stomatologice in sector 6

De multe ori, problemele de ordin stomatologic nu suporta amanare. In cazul unei urgente stomatologice in Sector 6, este important sa se actioneze rapid si eficient pentru a minimiza durerea…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

  • June 8, 2024
4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

  • June 4, 2024
Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

  • May 23, 2024
Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

  • May 14, 2024
Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Ciocolata – un simbol al iubirii

  • May 13, 2024
Ciocolata – un simbol al iubirii

Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?

  • April 23, 2024
Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?