Stomatologia holistica – informatii interestante despre aceasta practica a medicinii

Stomatologia holistica se distinge mai ales de stomatologia traditionala prin faptul ca nu foloseste mercur sau fluor. De asemenea, ea insista asupra utilizarii materialelor biocompatibile pentru a umple cavitatile. In plus, are in vedere toate aspectele legate de sanatatea unei persoane.

Conform logicii stomatologiei holistice, cariile sau abcesul semnaleaza un dezechilibru mai general in organism, iar un dinte bolnav poate cauza probleme in alta parte a corpului. Stomatologia holistica promoveaza, de asemenea, alimentatia sanatoasa si o varietate de abordari complementare, cum ar fi homeopatia, aromaterapia, medicina energetica si osteopatia, pentru a trata problemele de sanatate.

Care este pozitia abordata de stomatologia holistica?

Dentistii holisti au decis sa nu foloseasca amalgame cu mercur pentru a umple cavitatile, de teama unei eventuale intoxicatii. Amalgamele de mercur de culoare argintie, cunoscute in mod obisnuit sub numele de umpluturi, au fost utilizate de medicii stomatologi de aproximativ 175 de ani.

Acestea sunt usor de utilizat, sunt durabile si accesibile. Trebuie mentionat ca, in ciuda numelui lor, nu contin plumb, ci un aliaj de metale (argint, staniu, zinc, cupru) si 50% mercur, o substanta extrem de toxica daca se regaseste in organism. S-a crezut mult timp ca mercurul din amalgame nu poate migra in organism.

Cu toate acestea, cercetarile din ultimele decenii au aratat ca vaporii de mercur scapa continuu de pe suprafata amalgamelor si ca mestecarea si bruxismul (macinarea dinților) contribuie la aceasta eliberare.

Mai mult decat atat, atunci cand este necesar sa se indeparteze sau sa se restabileasca umplutura, caldura degajata determina eliberarea de vapori de mercur care pot fi absorbiti de organism.

Majoritatea autoritatilor de sanatate publica recomanda limitarea utilizarii amalgamelor dentare care contin mercur si informarea publicului, astfel incat acestea sa poata face o alegere in cunostinta de cauza despre materialele disponibile pentru repararea cavitatilor dentare.

Dentistii holisti recomanda folosirea numai materialelor biocompatibile pentru refacerea cavitatilor si inlocuirea treptata a amalgamelor cu mercur.

Pana in prezent, stomatologia holistica nu a facut obiectul niciunei publicatii stiintifice care sa-si evalueze beneficiile specifice asupra sanatatii orale si in tratarea diferitelor probleme de sanatate. In consecinta, nu se poate concluziona ca aceasta terapie este eficienta in tratarea altor afectiuni decat cele direct legate de practica dentara conventionala.

business-club.ro

https://business-club.ro

Articole pe aceeași temă

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Extracția dentară poate fi o procedură temută de mulți pacienți, datorită anxietății asociate cu durerea potențială și disconfortul post-operatoriu. În cabinetul stomatologic, extracțiile dentare sunt efectuate din diverse motive, inclusiv…

Citește

  • Sanatate
  • April 10, 2024
  • 3 minutes Read
Ce faci in cazul unei urgente stomatologice in sector 6

De multe ori, problemele de ordin stomatologic nu suporta amanare. In cazul unei urgente stomatologice in Sector 6, este important sa se actioneze rapid si eficient pentru a minimiza durerea…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

  • June 8, 2024
4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

  • June 4, 2024
Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

  • May 23, 2024
Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

  • May 14, 2024
Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Ciocolata – un simbol al iubirii

  • May 13, 2024
Ciocolata – un simbol al iubirii

Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?

  • April 23, 2024
Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?