Ce este curatarea pirolitica a cuptorului ?

Curatarea pirolitica a cuptorului este considerata foarte eficienta. Cu aceasta metoda, reziduurile alimentare, grasimile si orice altceva care se formeaza in timpul gatitului sunt pur si simplu arse. De aici si numele – „paro” inseamna „foc”.

  • Avantaje evidente

Curatare completa. Asadar, toata mizeria este transformata in cenusa.  In consecinta – dupa piroliza nu este necesar sa se spele nimic. Nu este necesar sa se demonteze cuptorul inainte de curatare, inclusiv scoaterea tavilor. Daca se cumpara un cuptor cu sistem pirolitic, in mod cert este fabricat din materiale de foarte buna calitate.

  • Dezavantaje ale pirolizei

Cuptorul foloseste multa energie in timpul auto-curatarii. Este nevoie de echipament suplimentar – un cablu de alimentare care sa reziste la tensiune ridicata. Procesul nu poate fi controlat – usa este blocata in acel moment si cuptorul este incalzit la temperatura maxima. Trebuie pornit sistemul de curatare manual.

Pret ridicat – acestea sunt cele mai scumpe cuptoare. Daca nu s-a curatat cuptorul de mult timp, un miros neplacut va aparea in timpul pirolizei.

Piroliza poate afecta negativ mobilierul de bucatarie si invelisurile de perete – sarcina la temperatura foarte ridicata. Nu toate modelele de cuptoare au elemente inlocuibile din materiale rezistente la caldura, astfel incat in ​​unele cazuri tavile si grila trebuie scoase din cuptor si curatate manual.

Exista insa producatori cunoscuti care ofera clientilor cuptoare de nivel pirolitic ce au tehnologia EcoClean. Un astfel de sistem poate reduce semnificativ consumul de energie, deoarece cuptorul poate fi curatat la temperaturi mai scazute.

Sistemul pirolitic poate fi instalat doar intr-un cuptor electric (de obicei incorporat), este foarte periculos sa fie folosit un astfel de sistem in aparatele cu gaz.

  • Ce sistem de curatare sa aleg?

Nu exista un singur raspuns la aceasta intrebare. Totul depinde de ce anume se gateste in el si cat de des se foloseste.

Daca se porneste cuptorul mai putin de o data pe saptamana, fiecare sistem este potrivit. Cei care folosesc astfel de echipamente aproape in fiecare zi, este mai bine sa investeasca intr-un sistem de curatare pirolitic.

business-club.ro

https://business-club.ro

Articole pe aceeași temă

4 beneficii obtinute de pe urma unui carucior rulant

Problemele de natura locomotorie reprezinta un aspect recunoscut in perioada contemporana, specialistii incercand de la an la an sa gaseasca tratamente si procedee cat mai eficiente pentru persoanele suferinde. La…

Citește

Ce fel de carti poti vinde catre anticariatul Cumpar Carti?

Multe persoane au in cadrul bibliotecilor lor carti de orice fel, din toate domeniile, pe care nu stiu cum sa le utilizeze in mod corespunzator sau cui sa le vanda.…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

  • June 8, 2024
4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

  • June 4, 2024
Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

  • May 23, 2024
Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

  • May 14, 2024
Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Ciocolata – un simbol al iubirii

  • May 13, 2024
Ciocolata – un simbol al iubirii

Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?

  • April 23, 2024
Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?