Acasă Diverse Magazine Online Rolul unui cardiotocograf in perioada pre-natala

Rolul unui cardiotocograf in perioada pre-natala

Unele dintre cele mai performante astfel de dispozitive pot fi achizitionate de pe site-ul Med-Tehnica.ro, distribuitor de echipamente medicale de cea mai inalta calitate, de la producatori de top din domeniu.

Un cardiotocograf este un instrument de masurare si monitorizare a activitatii cardiace a bebelusului inca nenascut, utilizand ultrasunetele si efectul Doppler. Cu ajutorul acestuia se realizeaza un test simplu, cunoscut sub numele de test fetal non-stres (NST) sau test de monitorizare a batailor cordului fetal.

Acesta presupune monitorizarea miscarilor fetale, frecventa cardiaca si modificarea ritmului cardiac in timpul miscarilor fetale. Acest test este recomandat, cel mai des, in ultimul trimestru de sarcina, pentru supravegherea unei bune evolutii a fatului in aceasta perioada.

Unele dintre cele mai performante astfel de dispozitive pot fi achizitionate de pe site-ul Med-Tehnica.ro, distribuitor de echipamente medicale de cea mai inalta calitate, de la producatori de top din domeniu.

Cardiotocograf | tensiometru | Med-Tehnica.ro

cardiotocograf

Cand se recomanda testul cu cardiotocograful?

De obicei, medicul ginecolog care urmareste sarcina este cel care recomanda realizarea acestui test, o data sau de doua ori pe saptamana, in ultimul trimestru. Daca starea de sanatate a mamei sau a fatului o solicita, acesta poate recomanda realizare acestui test chiar si zilnic, impactul acestuia asupra organismului fiind aproape inexistent. Situatiile in care se recomanda acest tip de test sunt:

  • Sarcina multipla cu complicatii;
  • Sarcina prelungita, care a depasit data probabila a nasterii;
  • Istoric de avort repetat;
  • Afectiuni care pot conduce la complicatii, ca de exemplu: diabet – cand se recomanda si urmarirea glicemiei; hipertensiunea arteriala – la care se recomanda si utilizarea tensiometrului pentru urmarirea evolutiei tensiunii; tulburari de coagulare a sangelui sau boli auto-imune;
  • Prea mult lichid amniotic (polihidramnios) sau prea putin (oligohidramnios);
  • Un copil cu miscari fetale diminuate sau cu probleme de crestere (determinate adesea de functia placentara deficitara);
  • Imunizarea Rh – atunci cand mama are Rh-ul negativ si copilul Rh-ul pozitiv, o conditie medicala severa, care apare, de obicei, la cea de-a doua sarcina.

Prin urmare, acest test este recomandat gravidelor care au un risc crescut de deces al fatului. O activitate scazuta, moment in care inima bate mai incet poate fi determinata de un nivel scazut de oxigen care ajunge la acesta, moment in care ar trebui luate masuri, in functie de cazul care a determinat acest lucru.