Acasă Sanatate Cand se impune purtarea protezei dentare?

Cand se impune purtarea protezei dentare?

Proteza totala propusa de reprezentantii clinicii Elveto-Dent.ro inlocuieste toata arcada, fie ea superioara sau inferioara

clinica dentara Elveto Dent

Partiale sau totale, mobile sau fixe, variantele de proteze dentare in sector 2 sunt recomandate pacientilor care raman fara dinti, nu numai la varste inaintate, cat si la varste fragede. Dintii lipsa pot provoca o serie de probleme, de la cele estetice, la cele practice si emotionale.

Pacientii nu pot sa rada, sa zambeasca, sa manance ca inainte, sunt pusi in situatii delicate in diferite conditii sociale si nu se simt confortabili atunci cand stau de vorba intr-o reuniune sau intr-un cadru mai mult sau mai putin restrans.

Proteza totala vs. proteza partiala

Dupa o evaluare efectuata de un medic specialist la clinica dentara Elveto Dent, pacientilor li se poate propune o solutie de protezare fixa pe implanturi sau mobila de tip proteza partiala sau totala.

Protezele mobile, fie ca sunt partiale sau totale pot provoca topirea osului maxilar de aceea, ori de cate ori este posibil, este necesara inlocuirea dintilor lipsa cu danturi fixe, ancorate in implanturi dentare.

Proteza totala propusa de reprezentantii clinicii Elveto-Dent.ro inlocuieste toata arcada, fie ea superioara sau inferioara. Procedura consta in amprente, probe si alegerea unor dinti artificiali, indivizualizati, care sunt montati intr-o baza de culoarea gingiei si se adapteaza perfect peste creasta osoasa.

Proteza totala reface acceptabil estetica, vorbirea si masticatia, fiind o varianta foarte economica, insa nu este foarte stabila si genereaza pierderi osoase.

Clinica dentara Elveto Dent |  Proteze dentare in sector 2 | Elveto-Dent.ro

proteze dentare in sector 2

Proteza partiala, pe de alta parte, inlocuieste doar o parte din dinti, are o stabilitate acceptabila insa si foarte multe dezavantaje, cum ar fi afectarea indirecta a dintilor pe care se sprijina si miscarile nefiziologice ce duc la resorbtii osoase si la acumularea de alimente intre proteze si gingie.

Proteza partiala este stabila la inceput, economica, insa determina vulnerabilitatea dintilor de sustinere la boala parodontala si la cariere.

Fara doar si poate, proteza fixa pe implanturi reprezinta cea mai buna solutie de inlocuire a dintilor lipsa, fiind indicata cand pacientul nu mai are niciun dinte, insa maxilarul prezinta anumite grade de atrofie.