Acasă Diverse Intretinerea aspiratoarelor robot

Intretinerea aspiratoarelor robot

Aspiratoarele robot sunt alcatuite din mai multe piese care asigura functionarea lor corecta. Prin urmare, este important sa se mentina in buna stare fiecare parte a aparatului, pentru o aspiratie optima

intretinere aspirator robot

Aspiratoarele robot sunt alcatuite din mai multe piese care asigura functionarea lor corecta. Prin urmare, este important sa se mentina in buna stare fiecare parte a aparatului, pentru o aspiratie optima.

Rezervorul

Rezervorul colecteaza si depoziteaza praful si resturile. Pentru o functionare optima, este important ca acesta sa se goleasca in mod regulat. In plus, rezervorul de praf trebuie, de asemenea, curatat.

Curatarea cu apa nu este neaparat o idee buna, deoarece toate rezervoarele si in special filtrele lor nu sunt compatibile cu apa. Insa, daca acest lucru se intampla, ar trebui lasat sa se usuce inainte de a-l pune din nou in loc (cel putin 24 de ore).

Periile

Periile colecteaza praful si murdaria. Pentru a mentine eficienta acestor perii, este important sa fie curatate. Pentru a face acest lucru, trebuie indepartat manual parul prins in diferitele perii. Apoi, se va folosi o carpa uscata pentru a termina curatarea.

Filtrele

Filtrele blocheaza murdaria. Pentru a fi eficiente, ele trebuie sa fie curate. In mod ideal, se va folosi un aspirator puternic sau un compresor de aer (in aer liber).

Pentru a curata filtrele lavabile, utilizatorii trebuie sa le scoata din aparat si apoi sa le clateasca sub robinet in apa rece. A se lasa sa se usuce bine – cel putin 24 de ore – inainte de a le pune.

Se spune ca unele filtre sunt permanente, ceea ce nu inseamna „fara uzura”. Daca devin perforate sau murdare excesiv, trebuie schimbate imediat inainte ca praful sa infunde interiorul aspiratorului.

Pe de alta parte, daca filtrele nu sunt permanente, sa se schimbe cel putin o data pe an, sau chiar mai frecvent, daca sunt deteriorate sau daca instructiunile de utilizare indica acest lucru.

Rotile

Pentru ca robotul sa se poata deplasa eficient in camera, trebuie verificat daca nimic nu impiedica rotirea acestuia.

Senzorii

Rolul senzorilor este de a permite robotului sa se orienteze si sa evite obstacolele. Pentru ca acestia sa functioneze corect, trebuie curatati in mod regulat. Atentie insa, sunt fragili – se va trece usor o carpa umeda peste ei.