Acasă Diverse Informatii utile despre cultivarea pomilor fructiferi

Informatii utile despre cultivarea pomilor fructiferi

Udarea reprezinta cea mai importanta parte din intretinerea acestora, alaturi de fertilizarea pamantului. Copacii au nevoie de un aliment organic foarte bun pentru a avea un rod productiv

cultivare pomii

Cultivarea pomilor fructiferi este o sarcina pe cat de placuta, pe atat de migaloasa care necesita foarte multa atentie, insa cu putine cunostinte tehnice oricine poate avea acasa gradina mult visata. Pomii fructiferi variaza in functie de specia si tipul arbustului si sunt clasificati in moduri diferite in functie de fructele pe care le produc.

De exemplu, exista copaci cu fructe moi si coaja tare, cum ar fi prunul, cirerul sau caisul sau copaci precum nucul, care au fructe inchise in coaja.

Ce trebuie sa stie gospodarii despre cultivarea pomilor fructiferi?

Dupa plantarea pomilor, este necesara o ingrijire speciala, pentru ca fructele sa fie produse intr-un mod cat mai corespunzator. Mare atentie, tipul de ingrijire depinde exclusiv de tipul copacului motiv pentru care gradinarii trebuie sa aduce toate aceste informatii.

Udarea reprezinta cea mai importanta parte din intretinerea acestora, alaturi de fertilizarea pamantului. Copacii au nevoie de un aliment organic foarte bun pentru a avea un rod productiv.

Totodata, copacii vor avea nevoie sa fie toaletati, dar in general, aceasta actiune se va face doar pentru a scapa de crengile deteriorate sau de cele care prezinta daunatori.

Pomii fructiferi trebuie plantati in zone in care vor primi cel putin 6 ore de soare pe zi, pe tot parcursul perioadei de crestere. Recomandarea este ca acestia sa asezati la o distanta considerabila de drumuri sau trotuare deoarece radacinilor lor se vor extinde.

Urmatorul pas il reprezinta alegerea cu grija a solului, in functie de tipul de clima din zona respectiva. De asemenea, pomii fructiferi sa fie si ei alesi in functie de specificul climatic existent, astfel incat se va asigura maximizarea recoltei.

Daca spatiul din gradina nu este foarte mare, se poate opta pentru plantarea unor pomi fructiferi pitici. Acestia au nevoie doar de cativa metri in diametru pentru a se dezvolta, iar productia de fructe va fi mult mai mare.

Pentru a mentine pomii fructiferi sanatosi si productivi, este necesara taierea anuala a acestora, insa pentru ca exista tipuri diferite de copaci, vor exista si modalitati diferite de taiere a lor. aceasta operatiune va include in aceeasi masura curatarea, taierea propriu zisa si aranjarea lor.

Recomandarea specialistilor este ca taierea sa se realizeze mai degraba in anotimpurile in care copacii nu au foarte multe frunze, pentru a permite mai simplu accesul la corona.