Acasă Sanatate Hepatita C – boala tacuta a organismului

Hepatita C – boala tacuta a organismului

Un astfel de virus se transmite prin contact direct cu sangele persoanei bolnave, dar si in urma unor transfuzii de sange realizate in conditii precare de igiena.

aparitie Hepatita C

In fiecare an, medicii recomanda efectuarea unui set obligatori de analize pentru evaluarea starii de sanatate a fiecarui pacient in parte. In general, multe boli nu prezinta simptome ingrijoratoare decat in stadia avansate de evolutie, fapt pentru care depistarea din timp reprezinta o necesitate.

Uan dintre bolile greu de depistat fara ajutorul analizelor este fara doar si poate hepatita C. Simptomele resimtite sunt unele generale asa ca pot fi foarte usor de confundat. De la dureri de burta si pana la oboseala sau insomnia, toate acestea pot fi associate altor boli. De aceea este necesar efectuarea analizelor specifice pentru depistarea prezentei virusului in organism.

Un astfel de virus se transmite prin contact direct cu sangele persoanei bolnave, dar si in urma unor transfuzii de sange realizate in conditii precare de igiena. Realizarea tatuajelor intr-un salon care nu respecta normele europene de siguranta poate duce la infestarea clientior cu virusul HVC.

Mai mult decat atat, o mama bolnava de hepatita C care decide sa dea nastere unor copii, va transmite in mod automat boala si acestora in timpul nasterii.

Hepatita C afecteaza ficatul astfel incat se poate ajunge chiar si la complicatii serioase in cazul in care boala nu este depistata la timp. Una dintre cele mai grave boli este fara doar si poate ciroza care din pacate, ajunge sa puna in pericol viata pacientilor. Se recomanda inceperea imediata a unui tratament medicamentos pe baza de interferon.

O alta solutie pentru pacientii grav bolnavi o reprezinta transplantul de ficat. Odata cu diagnosticarea bolii, pacientii sunt introdusi pe o lista de asteptare, iar in momentul in care se gaseste un donator compatibil, urmeaza sa aiba loc interventia chirurgicala.

Pe langa tratamentul pe care trebuie sa il urmeze, bolnavii trebuie sa isi schimbe radical si stilul de viata. Alimentele consumate trebuie sa fie unele dintre cele mai sanatoase fiind evitat excesul de orice fel. Se interzice consumul bauturilor alcoolice, dar si al produselor bogate in grasimi.

Pentru o viata cat mai sanatoasa, oamenii ar trebui sa aiba grija de corpul lor si sa evite sa il supuna unor situatii greu de controlat. Raporturile sexuale intamplatoare nu ar trebui niciodata sa aiba loc fara protective tocmai datorita raspandirii unor astfel de virusuri care ajung sa reprezinte o reala amenintare