Acasă Sanatate Ce complicatii pot aparea daca nu se apeleaza la extractie pentru maseaua...

Ce complicatii pot aparea daca nu se apeleaza la extractie pentru maseaua de minte?

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul Elveto-Dent.ro

clinica stomatologica din sector 2

Molarul de minte este ultimul dinte care erupe la oameni, in jurul varstei de 21 de ani, fiind pozitionat in cea mai indepartata zona de pe arcada. Tocmai acestea sunt si cauzele care pot duce la aparitia unor complicatii legate de eruptia acestuia, in cazul carora se recomanda extractia.

Pentru proceduri de extractie masea de minte in sector 2, oamenii pot merge la clinica stomatologica Elveto Dent, o clinica ce se afla printre cele mai performante de la nivel european.

Cand se recomanda extractia molarului de minte?

In cele mai multe cazuri, medicii dentisti recomanda extractia molarului de minte in momentul in care observa ca acesta nu poate erupe, fie din cauza ca are o pozitie incorecta, fie ca nu este suficient loc pe arcada.

Acesta poate provoca dureri dentare puternice sau poate afecta starea de sanatate a dintilor invecinati.

Clinica stomatologica din sector 2 | Extractie masea de minte in sector 2 | Elveto-Dent.ro

extractie de molar de minte in sector 2

Chiar si in cazul molarilor de minte care au erupt corect se poate recomanda extractia acestora, deoarece, in timp, acestia pot favoriza acumularea de bacterii si placa dentara, care pot duce la carierea maselelor si aparitia durerilor sau la dezvoltarea unor boli parodontale.

De aceea, medicii de la Elveto-Dent.ro recomanda, in cele mai multe cazuri, extractia molarului de minte, mai ales ca este o procedura relativ usoara, cu un nivel minim de durere. In plus, nu influenteaza functionalitatea danturii in niciun fel.

Care sunt complicatiile asociate molarilor de minte?

Dupa cum este mentionat si mai sus, unele dintre principalele complicatii care pot aparea la nivelul molarilor de minte, daca acestia nu sunt scosi, sunt cariile dentare si bolile parodontale.

Acestora li se mai adauga si deplasarea si deteriorarea dintilor invecinati, chisturi dentare formate in jurul molarilor care nu au erupt inca, pericoronarita – o infectie bacteriana de la nivelul gingiei, cauzate de o eruptie incompleta a molarului, din cauza careia oamenii ajung uneori la urgentele stomatologice din cadrul clinicii stomatologice din sectorul 2, Elveto Dent.

In concluzie, este de preferat extractia molarului de minte chiar si in conditiile in care acesta a erupt corect, pentru a preveni aparitia unor complicatii dentare.