Acasă Sanatate Plante medicinale utile impotriva eczemelor

Plante medicinale utile impotriva eczemelor

S-a dovedit ca Gotu kola ajuta la reinnoirea celulelor pielii si chiar la stergerea cicatricilor

plante medicinale

Pielea este cel mai mare organ din corpul uman – reprezinta aproximativ 16% din greutatea corporala, ceea ce la un adult inseamna aproximativ 10 kilograme.

Una dintre cele mai frecvente boli ale pielii este eczema – o inflamatie superficiala caracterizata prin roseata, umflare, prurit, iar in conditii acute apar vezicule.

Multi vindecatori naturali cred ca inflamatia pielii este rezultatul acumularii de toxine in organism, care la randul lor irita pielea si provoaca inflamatie.

Prin urmare, accentul tratamentului ar trebui sa fie pe reducerea inflamatiei pielii si eliminarea iritantilor (in principal toxine) prin ficat, rinichi si colon.

In acest articol se vor prezenta cateva remedii care reprezinta o alternativa naturala, pentru pielea uscata, cu prurit si descuamata.

  • Galbenelele

Numeroase studii au constatat ca galbenelele stimuleaza sinteza colagenului si imbunatatesc rezultatele tratamentului pentru eczeme.

Aceasta planta suprima procesele inflamatorii ale pielii si este mult mai putin probabil sa provoace efecte secundare, precum unele medicamente cu aplicatii similare.

Se recomanda uleiul de masaj de galbenele care este extrem de bland cu pielea si calmeaza zonele iritate fara riscul de efecte secundare.

De asemenea, sapunul care contine extract de galbenele indeparteaza eficient murdaria, bacteriile si celulele moarte si in acelasi timp are un efect foarte calmant si catifelant.

  • Gotu kola

A fost folosita de secole in Asia pentru a trata bolile de piele, pentru a creste fluxul sanguin si a componentelor structurale din tesutul conjunctiv si pentru a promova cresterea proteinelor in piele (keratinizare).

Substantele active din gotu kola sunt triterpenele, care imbunatatesc functionarea si integritatea matricei de colagen si sustin sinteza colagenului – care este responsabil pentru mentinerea sanatatii pielii.

S-a dovedit ca Gotu kola ajuta la reinnoirea celulelor pielii si chiar la stergerea cicatricilor. Studiile arata ca planta accelereaza vindecarea zonelor afectate.

Intr-un studiu efectuat pe pacientii cu eczema care au luat o combinatie de gotu kola si turmeric, multe dintre simptomele eczemei ​​s-au imbunatatit dupa administrarea suplimentelor (inclusiv pruritul si descuamarea).

Extractul de Gotu kola se poate lua singur sau combinat cu un produs care contine extract de turmeric de inalta calitate.