Acasă Sanatate Cand poti avea nevoie de un implant dentar?

Cand poti avea nevoie de un implant dentar?

Ce trebuie facut atunci cand lipsesc mai multi dinti?

Din 1952, anul in care profesorul Branemark a facut aceasta descoperire, si pana in prezent, industria si cercetarea au facut posibil sa se produca implanturi dentare cu morfologii si suprafete de acoperire atat de inovatoare incat garanteaza rezultate din ce in ce mai fiabile. De exemplu, s-a ajuns in punctul in care inovarea din acest domeniu a permis chiar si reducerea timpului de asteptare dintre momentul inserarii implantului dentar si momentul in care acesta este conectat la proteza. Prin urmare, un implant dentar in Bucuresti sau in alt mare oras al tarii poate fi realizat acum in cel mai scurt timp.

Ce este un implant dentar

Un implant dentar este un surub mic din titan conceput pentru a inlocui radacina unui dinte natural lipsa. Titanul este perfect biocompatibil – este acelasi material utilizat in constructia de proteze ortopedice. Implanturile dentare sunt inserate in os, acolo unde se aflau dintii naturali. Datorita biocompatibilitatii titanului, implantul dentar se integreaza perfect in os si devine un bun punct de ancorare pentru dintele de inlocuire (coroana).

Ce trebuie facut atunci cand lipseste un singur dinte?

Cei care ajung la o clinica dentara din Bucuresti sau in orice alt oras, pentru ca au pierdut un dinte, au la dispozitie trei optiuni:

  • o proteza partiala detasabila;
  • o punte peste doi dinti contigui, care au fost slefuiti;
  • implant dentar care asigura suportul pentru o coroana ceramica fixa.

Primele doua solutii au fost cele mai utilizate pana in prezent, insa ele au fost inlocuite in aproape toate cazurile de implantologie.

Ce trebuie facut atunci cand lipsesc mai multi dinti?

Absenta mai multor dinti poate fi rezolvata prin plasarea catorva implanturi dentare in locuri strategice, astfel incat acestea sa devina pilonii necesari pentru o punte fixa. Aceasta metoda evita necesitatea de a slefui dintii sanatosi pentru a realiza o punte traditionala pe dinti naturali. Un alt avantaj al implanturilor fata de protezele fixe traditionale este ca prezenta surubului opreste resorbtia osoasa.

Implant dentar in Bucuresti | clinica dentara din Bucuresti | PlazaDent.ro

Implant dentar in Bucuresti

Ce trebuie facut atunci cand lipsesc mai multi dinti?

Atunci cand, din diferite motive, cum ar fi caria, parodontita sau pirozisul, lipsesc mai multi dinti naturali, alternativa la protezele detasabile este inserarea a 4 sau 6 implanturi cu incarcare imediata, distribuite pe intreaga arcada, pe care se insurubeaza apoi o proteza fixa in cateva ore.

Bucurestenii si nu numai acestia pot afla mai multe informatii, accesand site-ul PlazaDent.ro. Isi pot face programari si pot beneficia de servicii de implantologie dentara la un nivel de calitate superior.