Factorii care contribuie la o pornire reusita a motorului pe vreme deosebit de rece

 • Auto
 • January 31, 2022

Multi proprietari de masini care isi conduc vehiculele in timpul sezonului rece intampina in mod constant dificultati in pornirea motorului.

Si in ciuda faptului ca producatorii de automobile lucreaza in mod constant pentru a imbunatati sistemele si tehnologiile legate de pornirea fiabila a motorului, indiferent de conditiile de mediu, se intampla ca motorul sa nu porneasca deloc.

Factorii care asigura o pornire reusita a motorului iarna

 • Preincalzirea

Acest lucru este valabil mai ales pentru motoarele diesel, care la temperaturi scazute nu pot porni deloc fara preincalzire. Principiul de functionare al motoarelor diesel se bazeaza pe capacitatea combustibilului de a se autoaprinde.

Aerul care intra in motor este comprimat pana cand temperatura acestuia atinge 700-900 ° C, ceea ce este necesar pentru aprinderea combustibilului injectat.

Dar pe vreme rece este imposibil sa se ajunga la o asemenea temperatura prin comprimarea aerului. Prin urmare, bujiile sunt folosite pentru a incalzi rapid aerul din camera de ardere a motorului pentru a ajunge la valorile dorite.

Deteriorarea chiar si a unei bujii poate duce la probleme de aprindere a motorului, asa ca ar trebui sa se verifice intotdeauna bujiile inainte de iarna.

In comparatie cu motoarele diesel, motoarele pe benzina depind mai putin de temperatura ambianta, deoarece sunt aprinse de scanteile generate de bujii. Dar la temperaturi sub -24 ° C benzina nu se evapora; astfel incat sistemele de incalzire pot fi folosite si pentru a crea un amestec mai omogen de aer si combustibil in vehiculele pe benzina.

 • Starea bateriei

Este nevoie de o baterie foarte puternica pentru a comprima aerul. In mare masura, durata de viata a energiei bateriei depinde de temperatura mediului ambiant: daca capacitatea bateriei la + 20 ° C este 100%, atunci la -20 ° C se injumatateste si la -30 ° C – pana la 20% din valoarea sa initiala.

Deci energia unei baterii epuizate sau insuficient de puternice nu este suficienta pentru a aprinde demarorul. In plus, bateriile cu un curent initial sub 320A nu sunt recomandate pentru utilizare cu vehicule diesel in timpul iernii.

 • Vascozitatea uleiului

Lubrifiantul gros se deplaseaza mai incet prin canalele sistemului de lubrifiere. Nu numai ca duce la uzura accelerata a componentelor motorului, dar creeaza si o sarcina mai mare asupra unitatii. Pentru o pornire mai usoara a motorului in sezonul rece, se recomanda utilizarea uleiului cu vascozitate corespunzatoare.

business-club.ro

https://business-club.ro

Articole pe aceeași temă

 • Auto
 • April 23, 2024
 • 4 minutes Read
Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?

În ultimii ani, vehiculele SUV (Sport Utility Vehicle) au câștigat o popularitate semnificativă pe piața auto, atrăgând o gamă largă de cumpărători datorită combinării unice a stilului, funcționalității și versatilității…

Citește

 • Auto
 • September 23, 2023
 • 3 minutes Read
Suzuki: inovație, eficiență și fiabilitate în universul automobilistic

Suzuki, un producător auto japonez cu o lungă și respectată istorie, este recunoscut în întreaga lume pentru inovația sa, eficiența și fiabilitatea mașinilor sale. Cu o gamă variată de modele,…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Cumpar carti in regim anticariat: ce tipuri de carti sunt cele mai cautate?

 • June 18, 2024
Cumpar carti in regim anticariat: ce tipuri de carti sunt cele mai cautate?

4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

 • June 8, 2024
4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

 • June 4, 2024
Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

 • May 23, 2024
Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

 • May 14, 2024
Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Ciocolata – un simbol al iubirii

 • May 13, 2024
Ciocolata – un simbol al iubirii