4 sfaturi simple pentru mentinerea anvelopelor in stare buna

Anvelopele sunt printre cele mai importante componente ale unei masini. Din pacate, multi soferi nu reusesc sa le ingrijeasca in mod corespunzator, ceea ce poate avea consecinte grave.

Nu numai ca intretinerea defectuoasa a anvelopelor poate compromite performanta vehiculului si poate duce la reparatii costisitoare, dar ar putea, de asemenea, sa expuna conducatorul auto si pe altii la riscul unui accident rutier.

Asadar, este esential ca soferul sa se asigure ca anvelopele sunt bine intretinute in orice moment. Iata cativa pasi simpli pentru a mentine anvelopele in stare buna:

 • Verificati regulat presiunea

Presiunea in anvelope poate avea un impact semnificativ asupra directiei, manevrabilitatii, franarii si kilometrajului masinii. Daca anvelopele sunt sub sau supraumflate, poate creste consumul de combustibil si le poate face mai susceptibile la uzura. I

n cel mai rau caz, presiunea gresita in anvelope poate duce la o explozie, ceea ce inseamna pierderea controlului asupra masinii.

Presiunea poate fi verificata la benzinaria locala sau cu propriul manometru si trebuie facuta cand anvelopele sunt reci pentru a obtine o citire precisa.

De asemenea, trebuie retinut ca numarul de presiune marcat pe anvelope este maximul absolut pe care il poate suporta anvelopa si nu trebuie folosit ca indicator pentru utilizarea zilnica.

 • Asigurati-va ca exista suficienta banda de rulare

Benzile de rulare au un impact direct nu numai asupra performantei masinii, ci si asupra sigurantei generale, mai ales in conditii meteorologice nefavorabile. Adancimea minima legala a benzii de rulare este de 1,6 mm, asa ca este important sa nu coboare sub aceasta limita.

 • Nu supraincarcati masina

Supraincarcarea masinii poate fi mai periculoasa decat s-ar crede. Un vehicul care transporta multa greutate poate compromite manevrabilitatea si poate cauza uzura excesiva a anvelopelor din cauza caldurii excesive. Acest lucru ar putea provoca o explozie a anvelopei care poate provoca un accident rutier.

 • Tineti rotile aliniate

Alinierea rotilor poate crea, de asemenea, probleme pentru anvelope. Anvelopele aliniate incorect pot duce la uzura neuniforma, care le poate slabi si le poate face mai predispuse la deteriorare. De asemenea, poate reduce controlul soferului asupra masinii si poate creste consumul de combustibil.

business-club.ro

https://business-club.ro

Articole pe aceeași temă

 • Auto
 • April 23, 2024
 • 4 minutes Read
Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?

În ultimii ani, vehiculele SUV (Sport Utility Vehicle) au câștigat o popularitate semnificativă pe piața auto, atrăgând o gamă largă de cumpărători datorită combinării unice a stilului, funcționalității și versatilității…

Citește

 • Auto
 • September 23, 2023
 • 3 minutes Read
Suzuki: inovație, eficiență și fiabilitate în universul automobilistic

Suzuki, un producător auto japonez cu o lungă și respectată istorie, este recunoscut în întreaga lume pentru inovația sa, eficiența și fiabilitatea mașinilor sale. Cu o gamă variată de modele,…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Cumpar carti in regim anticariat: ce tipuri de carti sunt cele mai cautate?

 • June 18, 2024
Cumpar carti in regim anticariat: ce tipuri de carti sunt cele mai cautate?

4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

 • June 8, 2024
4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

 • June 4, 2024
Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

 • May 23, 2024
Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

 • May 14, 2024
Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Ciocolata – un simbol al iubirii

 • May 13, 2024
Ciocolata – un simbol al iubirii