Acasă Diverse De ce este securitatea cibernetica mai importanta ca niciodata?

De ce este securitatea cibernetica mai importanta ca niciodata?

Securitatea cibernetica este mai importanta astazi decat oricand

importanța securitate cibernetica

Securitatea cibernetica este mai importanta astazi decat oricand. Evident, tehnologia isi ia treptat locul in fiecare aspect al vietii. Fie ca oamenii sunt acasa sau pe drum, tehnologia este implicata in viata lor de zi cu zi.

Nu exista persoana in lume care sa nu interactioneze cu tehnologia intr-un fel. In acest sens, se observa raspandirea accesului gratuit la Internet, care rivalizeaza cu dimensiunea vanzarilor de masini si vaccinuri.

  • Industrie in crestere

Industria in crestere inseamna ca Internetul devine omniprezent. Toti oamenii petrec o parte din viata lor online, indiferent daca le place sau nu. Ca rezultat direct, securitatea si confidentialitatea lor sunt in mod constant amenintate.

Amenintarea poate veni de la persoane care doresc o anumita influenta sau acces la informatiile lor personale. Pentru ca dispozitivele care ofera acces la Internet se raspandesc in masa si, prin urmare, accesul este in crestere, agraveaza problema criminalitatii cibernetice.

In epoca moderna, nu este nimic mai periculos decat furtul datelor personale.

  • Cea mai buna protectie

Din fericire, exista metode care pot fi folosite pentru securizarea datelor si pentru prevenirea efectelor adverse ale interferarii cu viata online.

Este dificil de prevenit hacking-ul social, dar se poate face cu un ochi abil si o parola sigura care poate devia numeroase atacuri.

Pentru a fi puternica, o parola trebuie sa aiba o combinatie de numere si litere impreuna cu caractere speciale. Parolele nu trebuie sa fie mai scurte de 8 caractere si trebuie pastrate intotdeauna secrete.

O alta strategie buna de confidentialitate este utilizarea unui server proxy. Scopul este de a atinge o mai mare securitate; accelereaza accesul la resurse folosind cache.

Serviciile proxy, cum ar fi VPNBook, folosesc filtrarea retelei private pentru a proteja identitatea si locatia in timpul navigarii pe internet.

  • Concluzie

Atat timp cat utilizatorii folosesc parole puternice si sigure si servicii proxy, se pot proteja de una dintre cele mai mari amenintari cu care lumea se confrunta – criminalitatea cibernetica.