Acasă Diverse Cele mai bune filme cu si despre slclavi

Cele mai bune filme cu si despre slclavi

Sclavia si comertul cu sclavi au fost descrise pe larg pe marele ecran in productii de top precum Django Unchained.

filme sclavie

In ultimii ani, a existat un flux constant de filme cu si despre sclavi. Majoritatea s-au bucurat de un succes enorm in randul publicului spectator, subiectul ales fiind extrem de sensibil pentru comunitatea afro-americana. Sclavia si comertul cu sclavi au fost descrise pe larg pe marele ecran in productii de top precum Django Unchained.

Top 5 filme despre sclavie

  • 12 Years a SlaveO drama fantastica, acest film este adaptat dupa un memoriu narativ din 1853. Solomon Northup, care initial este un negru liber, este rapit si vandut ca sclav in plantatii in 1841. Acesta trebuie sa se lupte cu contrastul dintre trecutul sau si situatia sa actuala, in timp ce isi pastreaza secreta identitatea initiala. Filmul nu se sfieste cand vine vorba sa prezinte imaginile si sunetele violentei barbare, coloana sonora amplificand intensitatea tratamentului inuman aplicat sclavilor.

 

  • Django UnchainedAcest film al lui Quentin Tarantino are ca tema centrala a filmului razbunarea, insa in stilul sau caracteristic este un film extrem de amuzant. Cu toate aspectele negative ale racismului, sexismului, violentei, drogurilor si a violului, productia cinematografica a fost o surpriza placuta pentru cinefili.

 

  • Pe aripile vantului – Este indubitabil unul dintre filmele clasice ale cinematigrafiei este de fapt o adaptare extraodinara a romanului cu aceeasi nume. Cu o actiune plasata in epoca razboiului civil, filmul o urmareste pe Scarlett O’Hara, fiica proprietarului unei plantatii din Georgia, un personaj consumat de pofte si pasiune.

 

  • Lincoln – Este un film istoric epic produs si regizat de Steven Spielberg, cu DanielDay-Lewis in rolul celui de-al 16-lea presedintele SUA, Abraham Lincoln. Actiunea se concentreaza pe ultimele patru luni din viata lui Lincoln si pe eforturile sale majore pentru a ca al 13 amendament sa treaca de Camera Reprezentantilor. Spectatorii vor descoperi de-a lungul filmului, reticenta populatiei albe de a adopta o lege care sa acorde libertate sclavilor afro-americani si sa-i trateze ca pe egali.

 

  • The Birth of a Nation – Este o productie americano-canadiana bazata pe povestea adevarata a sclavului Nat Turner care a condus o rebeliune in comitatul Southampton, Virginia, in august 1831. Satul de atrocitatile comise asupra negrilor, acesta aduna adepti si pune la cale o insurectie in speranta obtinerii libertatii.