Acasă Sanatate Colicii la bebelusi

Colicii la bebelusi

Colicii la bebelusi sunt o combinatie de comportamente dezamagitoare, provocate de dureri abdominale intense.

Colicii la bebelusi sunt o combinatie de comportamente dezamagitoare, provocate de dureri abdominale intense. Acesta este motivul pentru care bebelusul plange fara oprire, ore in sir. Colicii supara foarte rau bebelusii.

Adevarul este ca toti bebelusii plang. De ce? Pentru ca incearca sa comunice parintilor nevoile lor la aceasta varsta frageda. Bineinteles ca parintii isi doresc sa satisfaca toate nevoile copilului. Din pacate, la bebelusii care au colici nu se poate face nimic pentru a le opri durerile. Singura solutie este trecerea timpului. Din pacate, aceste perioade zgomotoase pot continua noaptea ore in sir.

In primele 3 luni de viata, nou nascutii plang mai mult ca oricand. In urma unor studii, a rezultat faptul ca bebelusii care plang mai mult de 3 ori e zi, mai mult de 3 zile pe saptamana si cel putin 3 saptamani, sufera de afectiunea numita colica. Parintii nu trebuie sa se ingrijoreze in privinta ei, deoarece nu ridica probleme de sanatate si va pleca de la sine. S-a estimat faptul ca 40% din bebelusi au colici.

Colica incepe intre a 3-a si a 6-a saptamana de la nastere si se termina in a 4-a luna de viata. Daca plansul continua, inseamna ca o alta problema de sanatate poate fi de vina. Totusi, care este diferenta dintre colica si plansul normal? Ei bine, nu exista o definitie a colicii.

Nu exista argumente clare legate de cum difera de alte tipuri de plans. Medicii spun ca diferenta dintre colici si plansul obisnuit este ca bebelusul nu se calmeaza deloc, incepe sa tipe, iar acest calvar poate dura aproape 3 ore sau chiar mai mult.

Simptomele bebelusilor care au colici sunt urmatoarele: pumni inclestati, burtica umflata, fata rosie si incruntata. Se recomanda vizita la medicul pediatru, pentru ca parintii sa fie siguri ca cel mic are colici si nu o alta problema de sanatate.

Pot exista si alte motive medicale, cum ar fi: alergii alimentare, sensibilitate la un anumit aliment, poate ii este prea cald sau prea frig, disconfort, durere cauzata de o anumita boala sau foame. Asadar, pot fi si alte motive ale plansului nu doar colicii.