Beneficiile ardeiului iute asupra sanatatii

Ardeiul iute este, pentru unii un deliciu, pentru altii un capriciu, un ingredient folosit la multe preparate in medicina chinezeasca, dar si romaneasca, avand multiple beneficii asupra sanatatii.

Capsaicina este un ingredient cu importante proprietati medicinale care are in compozitie vitamia A in cantitati mari. Fiind un condiment cu cele mai mari puteri terapeutice din lume, ardeiul iute aduce multiple beneficii pentru sanatate.

Imbunatatirea circulatiei sangelui si a digestiei – importante beneficii ale consumului de ardei iute

Dintre toate legumele, ardeiul iute este un bun aliat al sistemului cardiovascular, cu proprietatea de a curata arterele si de a reduce trigliceridele si colesterolul rau din sange, fluidizand circulatia.

Ardeiul iute este un excelent remediu asupra hipertensiunii artriale, fiind folosit din cele mai vechi timpuri pentru ca scade riscul infarctului, previne accidentele vasculare cerebral si aduce beneficii in cazul aparatului respirator, prevenind embolia pulmonara si cancerul de plamani.

In plus, consumul de ardei iute are un efect extrem de benefic pentru digestie, accelerand procesul de digestie si prevenind aparitia ulcerului gastric. In plus, acest condiment anihileaza bacteriile rele din stomac si stimuleaza secretia sucurilor gastrice cu rol de protectie.

Prevenirea durerii, inflamatiilor si intarirea sistemului imunitar – alte beneficii ale ardeiului iute

Pe langa proprietatile dovedite de prevenire a aparitiei diabetului de tip II, ardeiul iute, gratie capsaicinei continute, scade necesitatea organismului de a produce insulina si chiar si nivelul de glucoza din sange. In plus, ardeiul iute amelioreaza durerea si inflamatia, fiind folosit n tratarea artritelor, neuropatiilor diabetice si psoriazisului.

Ardeiul iute intareste si sistemul imunitar gratie continutului ridicat in vitamina A. acest condiment lupta impotriva agentilor patogeni din exterior si contine si vitamina C, un aliat de baza al sistemului imunitar.

Doua lingurite de ardei iute tocat zilnic, de boia sau de pasta de ardei asigura necesarul de vitamine pentru functionarea organismului. In plus, plamanii, tractul intestinal si cel urinar sunt favorizate, iar ceaiul de ardei iute actioneaza ca si un puternic decongestionant nazal.

Ardeiul iute previne si cancerul de prostata, specialistii recomandand administrarea unei doze de capsaicina de 400 mg de 3 ori pe saptamana. In numeroase cazuri, s-a observat o scadere a numarului de celule canceroase si o micsorare a tumorilor cancerigene.

business-club.ro

https://business-club.ro

Articole pe aceeași temă

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Extracția dentară poate fi o procedură temută de mulți pacienți, datorită anxietății asociate cu durerea potențială și disconfortul post-operatoriu. În cabinetul stomatologic, extracțiile dentare sunt efectuate din diverse motive, inclusiv…

Citește

  • Sanatate
  • April 10, 2024
  • 3 minutes Read
Ce faci in cazul unei urgente stomatologice in sector 6

De multe ori, problemele de ordin stomatologic nu suporta amanare. In cazul unei urgente stomatologice in Sector 6, este important sa se actioneze rapid si eficient pentru a minimiza durerea…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

  • June 8, 2024
4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

  • June 4, 2024
Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

  • May 23, 2024
Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

  • May 14, 2024
Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Ciocolata – un simbol al iubirii

  • May 13, 2024
Ciocolata – un simbol al iubirii

Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?

  • April 23, 2024
Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?