Acasă Sanatate Ce este cadrul ortopedic?

Ce este cadrul ortopedic?

MagazinulOrtopedic.ro pune la dispozitie cadre ortopedice realizate din aluminiu

cadru de mers

Cadrul ortopedic este un dispozitiv extrem de folositor persoanelor cu dizabilitati. Acesta este necesar pentru cei care nu se pot deplasa si nu au suficienta forta fizica.

Cadrul ortopedic poate avea picioarele prevazute cu amortizoare antiderapante sau cu rotile, reglandu-se in functie de inaltimea pacientului.

Cadrul de mers ofera stabilitate pacientilor

Acest tip de dispozitiv este folosit de cei care au nevoie de un sprijin cat mai puternic ca sa isi recapete independenta si ca sa se poata deplasa mult mai rapid si fara ajutor in locuri in care nu ar fi visat sa ajunga fara sa fie sustinuti.

Este recomandat mai ales persoanelor in varsta, care nu se pot deplasa singure, celor care au probleme de echilibru, precum si celor care au nevoie de independenta si pacientilor care au un handicap la mers.
Cum se alege cadrul ortopedic perfect?

Cele mai multe centre de recuperare si clinici medicale dispun de cadre ortopedice pentru pacienti. Acestea pot fi folosite si acasa de catre persoanele care au suferit diverse interventii chirurgicale.

Cadrul ortopedic, denumit si cadru de mers, trebuie sa fie ergonomic si usor de transportat. Modelul este un criteriu foarte important atunci cand se ia decizia achizitionarii unui astfel de dispozitiv. Exista cadre ortopedice pliabile, cu roti sau cadre pasitoare, care pot fi folosite atat in interior, cat si in exterior.

Persoana trebuie sa stie din ce material este confectionat cadrul ortopedic. MagazinulOrtopedic.ro pune la dispozitie cadre ortopedice realizate din aluminiu, acesta fiind cel mai des intalnit material in confectionarea acestui dispozitiv.

Cadru ortopedic | Cadru de mers | MagazinulOrtopedic.ro

cadru ortopedic

Cadrele ortopedice trebuie sa ofere stabilitateaa sportia. Diferenta dintre un baston si un cadru ortopedic este ca cel de-al doilea ajuta oamenii cu dizabilitati sa isi distribuie in mod corespunzator greutatea, reducand asadar presiunea asupra membrelor inferioare.

Inainte de a se achizitiona un astfel de dispozitiv este nevoie sa se analizeze cu atentie nevoile personale ale pacientilor, pentru a se lua cea mai buna alegere.

Exista numeroase modele de cadre de mers, mai solide decat bastoanele clasice. Acestea asigura stabilitatea si confortul dorit, fiind adaptabile la intaltimea si greutatea fiecarui individ in parte.