Acasă Diverse Update la BIOS-ul laptopului – necesar sau nu?

Update la BIOS-ul laptopului – necesar sau nu?

Cei mai multi producatori de laptopuri ofera in sectiunea de suport al fiecarui model de laptop in parte un update de bio si cum se face

BIOS laptop

Cei mai multi producatori de laptopuri ofera in sectiunea de suport al fiecarui model de laptop in parte un update de bio si cum se face.

De cele mai multe ori utilizatorii sunt foarte tentati sa isi faca update la bios singuri, update ce promite sa rezolve probleme minore de securitate, de intel management, dar si lucruri care nu afecteaza in utilizarea de zi cu zi a laptopului. Update-ul la BIOS nu este inutil, doar ca, efectuat de catre un neprofesionist, se poate dovedi riscant.

Motive pentru a face update la BIOS si potentiale riscuri

Un update la BIOS nu poate fi facut cu multe progame deschise sau cu un antivirus activ ori cu un internet activ si mai multe procese pornite.

Acesti factori pot declansa un BIOS Brick, adica o corupere a softului din chipul de bios, un update nereusit. Riscul unui update nereusit este cat se poate de pregnant, iar simptomele sunt clare: laptopul nu afiseaza nimic, nu se alimenteaza, u porneste sau ventilatorul tureaza la maxim si se opreste dupa un anumit timp.

De cele mai multe ori utilizatorii motiveaza update-ul la BIOS prin nevoia de a avea ultima versiune, un motiv deloc intemeiat din punct de vedere al specialistilor.

Astfel, expertii sugereaza utilizatorilor sa se documenteze bine inainte daca au nevoie de un update la BIOS sau sa se asigure macar ca modelul laptopul este cel pentru care downloadeaza fisierul de update, ca opresc conexunea la internet si procesele inutile.

Nu in ultimul rand, daca procesul de update a biosului este o reusita si laptopul s-a restartat, tot este necesar ca utilizatorii sa verifice versiunea de Bios si driverele si sa mai dea un restart apoi. In cazul in care rezultatul nu a fost cel asteptat si laptopul nu a mai pornit dupa update, este necesar ca utilizatorii sa apeleze la un service laptop pentru a readuce acest instrument la viata.