Acasă Diverse Idei de amenajare a cameri pentru mica printesa a familiei

Idei de amenajare a cameri pentru mica printesa a familiei

In familia in care exista o fetita cu siguranta exista voie buna, dar si moftri pe masura

amenjare camera

In familia in care exista o fetita cu siguranta exista voie buna, dar si moftri pe masura. Amenajarea camerei fetitei este un proiect care trece prin diferite schimbari de-a lungul timpului. Odata ce fetita va creste, va incepe sa aiba diferite preferinte, sa desfasoare diferite activitati, de aceea si modul de amenajare si organizarea dormitorului sau trebuie sa tina cont de anumite criterii.

Privind pe termen lung in momentul in care fetita va deveni adolescenta va avea gusturi si pareri mai bine definite, asadar va fi implicata direct in procesul de amenajare a camerei sale.

Pana atunci parintii detin controlul, dar atunci, la varsta adolescentina, fetita va spune exact ce isi doreste si cum i-ar placea sa arate rezultatul final. La varste mici, rolul amenajarii camerei fetitei in spatiul confortabil, practic si cu un design atractiv apartine exclusiv parintilor.

  • Sfaturi generale de amenajare a camerei pentru fete

Pentru a amenaja o camera de fetite, parintii trebuie sa gandeasca amenajarea pe termen cat mai lung, astfel incat sa evite situatiile in care sunt nevoiti sa faca schimbari semnificative de la an la an.

De aceea, in loc sa amenajeze camera fetitei exclusiv pe roz, nuante de roz este posibil sa mizeze pe culori neutre, albul fiind intotdeauna cea mai sigura varianta, dar si sa foloseasca nuantele de roz sau de mov ca si accent. In cazul in care fetitei nu ii va mai placea atat de mult rozul ca altadata, aceasta culoare va putea fi inlocuita fara batai de cap si costuri exorbitante.

Inainte de orice altceva, camera fetitei trebuie sa fie un spatiu sigur mai ales in primii ani de viata, cand aceasta va deveni o mica exploratoare a lumii inconjuratoare.

Curioasa din fire, fetita va cerceta absolut orice colt, de aceea parintii trebuie sa se asigure ca aceasta nu va avea acces la obiecte periculoase precum prize sau obiecte ascutite si sa gandeasca amenajarea camerei fetitei in functie de zonele de activitate.

O camera amenajata in mod corespunzator va avea o zona destinata odihnei, una destinata jocului, o zona destinata lucrului sau biroului care apare de regula momentul in care fetita incepe sa mearga la scoala.

De aceea, in amenajarea camerei micii printese este important ca parintii sa tina cont si de pasiunile fetitei lor. Este esential ca dormitorul copilului sa fie in armonie cu hobby-urile sale.

Daca fetitei ii place sa deseneze sau sa coloreze, parintii ar putea sa amplaseze in zona de relaxare o masuta cu un scaunel langa, in care sa existe un raft cu carti de colorat sau chiar un sevalet. In plus, piesele de mobilier trebuie sa fie multifunctionale, mobila modulara prevazute cu suficiente spatii de depozitare.