Acasă Sanatate Tot ce trebuie sa stii despre caria dentara

Tot ce trebuie sa stii despre caria dentara

Pentru mai multe detalii despre acest cabinet, pacientii pot intra pe site-ul Elveto-Dent.ro

Atat adulti cat si copii vin zilnic la clinica stomatologica din sector 2 pentru tratarea unor carii dentare suparatoare. Caria dentara este inmuierea smaltului dintilor si se refera la deteriorarea structurii dintelui cauzata de acizii care sunt creati atunci cand bacteriile din placi descompun zaharul din gura.

Daca aceasta pierdere de mineral din smalt este lasata netratata, in cele din urma poate aparea o cavitate sau o gaura in dinte. Fara tratament, aceste gauri pot creste in timp si pot chiar distruge intregul dinte. 

A avea grija de dinti este o parte importanta a mentinerii sanatatii si a sanatatii generale, care include prevenirea temutei cavitati dentare. O cavitate dentara este unul dintre cele mai frecvente rezultate ale cariilor dentare si ar putea fi un semn al sanatatii si igienei bucale deficitare.

Care sunt cauzele cariilor dentare?

Cariile dentare se produc si atunci cand alimentele care contin carbohidrati sunt prinse intre dinti si nu sunt complet indepartate cu periaj si folosirea atei dentare. Cauzele majore ale cariilor dentare sunt alimentele si bauturile dulci, lipicioase.

Cu cat se consuma mai mult zahar, cu atat este mai acid, ceea ce se produce, ducand la degradare. Zaharul se combina cu placa pentru a slabi smaltul, lasand pacientul vulnerabil la cariile dentare.

Clinica stomatologica din sector 2 | Cabinet stomatologic din Colentina | Elveto-Dent.ro

clinica stomatologica din sector 2

Este foarte important ca pacientii sa inteleaga care sunt cariile dentare astfel incat sa invete modul corect de a-si ingriji dintii si sanatatea.

Vestea buna este ca un cabinet stomatologic din Colentina poate ajuta la reducerea cavitatii care provoaca efectele zaharului pe dinti si, de asemenea, la intarirea zonelor care au fost slabite de zahar. Pentru mai multe detalii despre acest cabinet, pacientii pot intra pe site-ul elveto-dent.ro.

Pe masura ce cariile dentare progreseaza, simptomele cavitatii incep sa apara. Acestea pot fi: durere, presiune si gauri in dinti sau masele. Daca se observa aceste simptome, trebuie sa se consulte urgent un medic pentru ca dintele sa fie salvat si sa nu se ajunga la extractia lui.