Acasă Sanatate Remedii naturale pentru tuse

Remedii naturale pentru tuse

Potrivit unor cercetari, mierea poate ameliora tusea. Un studiu privind tratamentele pentru tuse nocturna la copii a comparat mierea cu un medicament de suprimare a tusei

tuse

Cel mai bun tratament pentru o tuse va depinde de cauza sa de baza. Exista multe cauze posibile ale tusei, inclusiv alergii, infectii si reflux acid.

Unele remedii naturale pot ajuta la ameliorarea tusei

De asemenea, oamenii ar trebui sa fie constienti de faptul ca unele plante si suplimente pot interfera cu medicamentele, ceea ce poate duce la efecte secundare nedorite.

Daca tusea este severa sau persista mai mult de cateva saptamani, este esential sa se solicite sfatul medicului.

Ceai cu miere

Potrivit unor cercetari, mierea poate ameliora tusea. Un studiu privind tratamentele pentru tuse nocturna la copii a comparat mierea cu un medicament de suprimare a tusei. Cercetatorii au raportat ca mierea a oferit cea mai semnificativa ameliorare, urmata de medicament.

Pentru a folosi mierea pentru tratarea tusei, se amesteca 2 lingurite cu apa calda sau un ceai de plante. Se bea acest amestec o data sau de 2 ori pe zi. Nu se da miere copiilor cu varsta sub 1 an.

Ghimbir

Ghimbirul poate usura o tuse uscata sau astmatica, deoarece are proprietati antiinflamatorii. De asemenea, poate ameliora greata si durerea.

Un studiu sugereaza ca unii compusi antiinflamatori din ghimbir pot relaxa membranele cailor respiratorii, ceea ce ar putea reduce tusea.

Se poate pregati un ceai de ghimbir adaugand 20-40 de grame (g) de ghimbir proaspat la o cana de apa fierbinte. Se lasa sa se infuzeze cateva minute inainte de a se bea. Se adauga miere sau suc de lamaie pentru a imbunatati gustul si pentru a calma tusea.

Menta

Frunzele de menta sunt bine cunoscute pentru proprietatile lor de vindecare. Mentolul din menta calmeaza gatul si actioneaza ca un decongestionant, ajutand la descompunerea mucusului.

Se poate beneficia de consumul de ceai de menta sau de inhalarea vaporilor de menta dintr-o baie de aburi. Pentru a face o baie de aburi, se adauga 3 sau 4 picaturi de ulei de menta pentru 200 mililitri de apa fierbinte. Se pune un prosop peste cap si se respira adanc direct deasupra apei.