Acasă Sanatate Pozitiile bebelusului in timpul sarcinii

Pozitiile bebelusului in timpul sarcinii

Pozitiile bebelusului in timpul sarcinii sunt diferite. Pe masura ce se apropie nasterea, unele pozitii sunt mai sigure decat altele

pozitii bebelus

Pozitiile bebelusului in timpul sarcinii sunt diferite. Pe masura ce se apropie nasterea, unele pozitii sunt mai sigure decat altele.

Pozitia ideala pentru un fat chiar inainte de travaliu este pozitia anterioara. In aceasta pozitie, capul fatului este indreptat spre pelvis.

Majoritatea fetusilor se instaleaza in aceasta pozitie pana in ultima luna de sarcina. Pozitia anterioara este, de asemenea, cunoscuta sub numele de vertex, pozitie cefalica sau occipita anterioara.

Pozitia anterioara poate reduce sansele de complicatii in timpul sarcinii.

Pozitii in uter

Pozitiile posibile ale unui copil in curs de dezvoltare in uter includ:

  • Pozitia anterioara

Cea mai buna pozitie a fatului inainte de nastere este pozitia anterioara.  In aceasta pozitie capul fatului este in jos in pelvis, cu fata spre spatele femeii.

  • Pozitia posterioara

Pozitia posterioara este, de asemenea, cunoscuta sub numele de pozitia spate-in-spate. Aici capul fatului este indreptat in jos, iar spatele lui se sprijina pe spatele femeii.

In aceasta pozitie, poate fi dificil pentru fat sa-si bage capul, ceea ce poate face trecerea mai dificila. Acest lucru poate duce la un travaliu mai lent si mai lung decat pozitia anterioara si poate provoca, de asemenea, o durere de spate.

Un fat poate fi mai probabil sa ajunga in aceasta pozitie daca mama petrece mult timp asezata sau culcata, cum ar fi daca este in repaus la pat.

  • Pozitia transversala

O pozitie transversala este atunci cand fatul se afla orizontal in uter. Majoritatea nu vor ramane in aceasta pozitie in saptamanile si zilele premergatoare travaliului.

Daca un fat se afla inca in pozitia transversala chiar inainte de nastere, va fi necesara o nastere prin cezariana.

  • Pozitia de inchidere

Pozitia de inchidere este atunci cand fatul ramane cu capul in sus si nu in jos in pelvisul femeii. Motivele pentru care un fat poate ramane in pozitia de inchidere includ:

  • prea mult sau prea putin lichid amniotic care inconjoara fatul;
  • fibroamele uterine;
  • un uter de forma neregulata;
  • fetusi multipli in uter.