De ce folosesc sportivii orteze de picior si cum iti pot fi si tie de folos aceste produse

Ortezele de picior sunt de ani buni o componentă importantă a echipamentului unor sportivi de performanta, dar si al sportivilor amatori. Aceste produse au capacitatea de a oferi suport, stabilitate si un plus de protectie pentru articulatiile piciorului, ceea ce imbunatateste performanta, dar si siguranta sportivilor.

Iata de ce aleg sportivii sa poarte orteze de picior:

 • Le protejeaza articulatiile si ligamentele

Scopul principal al ortezelor este sa ofere protectie ligamentelor si articulatiilor, prevenind, in cazul sportivilor, hiperflexia si hiperextensia. Astfel, se reduce riscul de vatamare in timpul miscarilor rapide sau al schimbarilor de directie.

 • Le corecteaza deficientele anatomice

Sunt orteze special create pentru a corecta sau compensa anumite deficiente anatomice ale picioarelor (platfus, de exemplu).

 • Le ofera sprijin in recuperare

Sportivii care trec prin recuperare dupa o leziune la nivelul gleznei sau piciorului sunt indrumati de medici sa foloseasca orteze pentru a asigura piciorului o stabilizare optima, prin mentinerea unei pozitii corecte a articulatiilor.

 • Le asigura cresterea performantelor sportive

Faptul ca unele orteze pot imbunatati performantele sportive a devenit o certitudine. Spre exemplu, ortezele pentru glezna, cum sunt si cele din magazinul online TesaMedical.ro stabilieaza articulatia si imbunatatesc controlul miscarii. Prin aceste beneficii, sportivii isi pot creste puterea, viteza si precizia in miscarile pe care le efectueaza.

Pot fi folosite orteze de picior in viata de zi cu zi?

Nu doar sportivii se pot bucura de avantajele ortezelor de picior de la Tesa Medical. Acestea au o intrebuintare larga, chiar si in cazul persoanelor care nu duc o viata atat de activa.

Oamenii care se confrunta cu probleme de echilibru, din cauza varstei sau a unor afectiuni medicale, pot utiliza un astfel de produs pentru a reduce riscul de cazaturi sau pentru un sprijin suplimentar. De asemenea, si cei care se recupereaza dupa leziuni sau interventii chirurgicale la glezna sau genunchi au nevoie de orteze pentru a se vindeca mai bine.

Orteze de picior | TesaMedical.ro

Orteze de picior

Ortezele de picior pot fi foarte utile si in cazul celor care petrec mult timp in picioare la locul de munca sau care merg mult pe jos, pentru a reduce suprasolicitarea si a preveni vatamarea, dar si in cazul suferintelor cronice, cum ar fi osteoartrita.

In concluzie, ortezele de picior sunt folosite de sportivi atat in recuperare, cat si pentru prevenirea accidentarilor si imbunatatirea performantelor.

business-club.ro

https://business-club.ro

Articole pe aceeași temă

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Extracția dentară poate fi o procedură temută de mulți pacienți, datorită anxietății asociate cu durerea potențială și disconfortul post-operatoriu. În cabinetul stomatologic, extracțiile dentare sunt efectuate din diverse motive, inclusiv…

Citește

 • Sanatate
 • April 10, 2024
 • 3 minutes Read
Ce faci in cazul unei urgente stomatologice in sector 6

De multe ori, problemele de ordin stomatologic nu suporta amanare. In cazul unei urgente stomatologice in Sector 6, este important sa se actioneze rapid si eficient pentru a minimiza durerea…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

 • June 8, 2024
4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

 • June 4, 2024
Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

 • May 23, 2024
Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

 • May 14, 2024
Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Ciocolata – un simbol al iubirii

 • May 13, 2024
Ciocolata – un simbol al iubirii

Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?

 • April 23, 2024
Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?