Acasă Diverse Magazine Online Cum sa obtii un pret mai mare pe carti atunci cand le...

Cum sa obtii un pret mai mare pe carti atunci cand le vinzi unui anticariat?

Specialistii de la cumparcarti.ro ofera sfaturile necesare pentru ca toate volumele din biblioteca sa obtina un pret mai bun.

anticariat cumpar carti

Persoanele care au carti si care considera ca nu mai au nevoie de ele opteaza adesea pentru vanzarea lor unui anticariat. Acum ca anunturile de tipul anticariat cumpar carti sunt din ce in ce mai des intalnite in mediul online, accesul la aceste servicii este mult mai usor in orice oras din tara.

Specialistii de la Cumparcarti.ro ofera sfaturile necesare pentru ca toate volumele din biblioteca sa obtina un pret mai bun. Atunci cand a fost gasit anuntul potrivit si s-a luat decizia asupra firmei care sa faca achizitii de carti, inainte de intalnirea cu evaluatorul, proprietarul cartilor poate face cateva lucruri pentru a-si asigura un profit mai mare in urma vanzarii.

Eliminarea prafului

Praful are tendinta de a se aduna pe copertile cartilor si intre paginile acestora, mai ales atunci cand nu au fost deschise de foarte mult timp. Primul pas este acela de a scoate cartile din biblioteca sau din cutii pentru a fi sterse si aspirate. Astfel vor fi prezentate evaluatorului in cea mai buna forma, vor fi curate si vor arata mai bine, iar lui ii va fi mai usor sa vada despre ce carti este vorba.

Repararea volumelor deteriorate

Cartile care au coperti deteriorate sau pagini rupte pot fi lipte si reparate inainte sa vina un evaluator sa le vada. Astfel va fi mult mai usor pentru acesta sa puna un pret mai mare. O carte cu copertile lipite valoreaza mai mult decat o carte cu copertile aproape detasate, chiar daca persoana care le lipeste nu este un specialisti in legarea cartilor si chiar daca solutia poate fi o improvizatie.

Sortarea

Sortarea cartilor este un moment foarte important si va scuti mult din timpul evaluatorului. In primul rand, se vor sorta cartile pe categorii. Cele stiintifice merg intr-o categorie separata de cele de beletristica, iar acesta este doar un exemplu. Ulterior, cartile dintr-o categorie pot fi sortate pe sub-categorii. La carti stiintifice se pot crea sub-categorii precum matematica, fizica, biologie, chimie, atlase, enciclopedii etc. La beletristica exista mai multe genuri, cum ar fi aventura, SF, romantice, politiste sau carti pentru copii. In momentul in care cartile sunt deja sortate, este mult mai usor pentru evaluator sa le puna un pret. Daca este vorba despre mai multe volume din aceeasi colectie, este bine ca toate sa se afle in acelasi loc, pentru ca o colectie intreaga va avea un pret mai bun decat o colectie din care lipsesc carti.