Acasă Diverse Magazine Online Cine poate avea nevoie de investigatiile efectuate cu un electrocardiograf?

Cine poate avea nevoie de investigatiile efectuate cu un electrocardiograf?

Pentru aceasta investigatie se folosesc numai dispozitive medicale speciale, care pot fi cumparate de la distribuitori autorizati, cum este si magazinul online TesaMedical.ro

Efectuarea analizelor si investigatiilor uzuale periodice are rolul de a preveni aparitia sau dezvoltarea unor probleme medicale grave. De aceea, anual, romanii ar trebui sa treaca printr-o astfel de verificare generala a sanatatii.

Din cadrul acestei investigatii face parte atat o serie de analize de sange, cat si unele investigatii, precum electrocardiograma. Cu toate ca uneori inima nu pare sa dea semnale ca ceva nu este in regula la modul in care functioneaza, se poate intampla ca aceasta sa se confrunte cu unele probleme, care pot fi identificate cu ajutorul unui electrocardiograf.

Ce este si cum functioneaza un electrocardiograf?

Electrocardiograful este un dispozitiv medical cu ajutorul caruia se realizeaza investigatia cunoscuta sub denumirea de electrocardiograma sau ECG, care are rolul de a verifica activitatea electrica a inimii pe o anumita perioada de timp.

Acest tip de aparatura medicala foloseste electrozi, care au diferite forme – clesti care sunt atasati la incheieturile mainilor si picioarelor si ventuze, pentru piept – pentru a inregistra activitatea electrica a inimii. Aceasta este ulterior redata fie pe o hartie speciala, fie pe un monitor, unde va fi interpretata de medicul cardiolog.

Pentru aceasta investigatie se folosesc numai dispozitive medicale speciale, care pot fi cumparate de la distribuitori autorizati, cum este si magazinul online TesaMedical.ro, unde pot fi gasite atat aparatura si tehnica medicala, cat si dispozitive de ingrijire la domiciliu.

De ce este necesare electrocardiograma?

Electrocardiograma poate fi recomandata de un medic in diferite situatii, precum in cazul celor care se confrunta cu oboseala accentuata, batai anormale ale inimii, dureri in piept sau ameteala. In acest fel pot fi identificate mai multe tipuri de afectiuni ale inimii, cu ar fi un atac de cord, aritmii, boala coronariana, cardiomiopatia.

Electrocardiograf | aparatura medicala | TesaMedical.ro

Electrocardiograf

De asemenea, aceasta mai poate fi recomandata si atunci cand se evalueaza o afectiune a inimii, cand se verifica sanatatea acesteia inainte de o interventie chirurgicala sau diferite tratamente, ori pentru a observa efectul unor tratamente pentru boli grave asupra inimii.

Prin urmare, oricine poate avea nevoie, la un moment dat, de o electrocardiograma, chiar daca nu este cunoscut ca avand probleme cu inima.