Acasă Auto Ce faci daca ramai fara combustibil in mijlocul drumului?

Ce faci daca ramai fara combustibil in mijlocul drumului?

Cum poti sa micsorezi consumul de combustibil al masinii astfel incat sa nu existe situatia neplacuta de a ramane in pana de benzina sau de motorina?

asistenta rutiera

De cateva zile se aprinde in bord luminita care te avertizeaza ca ramai fara combustibil insa nu ai reusit sa gasesti timp sa te opresti la o benzinarie? Ai incercat sa te ocupi de masina ta asa cum se cuvine insa ti-a scapat din vedere alimentarea cu combustibil din cauza programului incarcat si stresant pe care il ai? Nu trebuie sa iti faci griji! Pana nu demult, daca ramaneai fara combustibil, te asezai langa ea cu o sticla goala si faceai semn tuturor participantilor la trafic sa opreasca pentru a te ajuta cu putina benzina sau motorina.

Cu siguranta, intr-un tarziu se gasea un sofer binevoitor sa iti dea combustibilul de care ai nevoie, contra-cost sau nu. Acum, cu siguranta nu mai e nevoie sa faci asemenea gesturi, atata timp cat exista serviciile de asistenta rutiera, asigurate in general de firmele de tractari auto. Cu un simplu telefon, ai combustibilul de care ai nevoie pentru a ajunge la destinatie sau la cea mai apropiata benzinarie in scurt timp.

Cum poti avea un consum de combustibil mai mic? Ce faci daca alimentezi cu combustibilul gresit?

In trafic, conducatorii auto sunt pusi in fata unor situatii pe care nu le mai pot gestiona. De exemplu, se poate intampla ca, din graba, sa te afli la o benzinarie si in loc sa alimentezi cu motorina, sa pui benzina, sau vice-versa. Nu trebuie sa disperi! Acest lucru se poate intampla oricarui sofer, cu experienta sau nu.

Ce este de facut in acest caz? Simplu! Daca iti dai seama la timp, nu pornesti motorul, alertezi personalul statiei de carburant, pui masina pe liber, o impingi intr-un loc sigur si apelezi la un specialist care sa te ajute sa remediezi problema. Poti chiar sa chemi asistenta rutiera, o firma de tractari auto care sa te duca pana la cel mai apropiat service unde specialistii se pot ocupa de ceea ce te preocupa.

Asistenta rutiera | tractari auto | alotractari.ro

tractari auto

Cum poti sa micsorezi consumul de combustibil al masinii astfel incat sa nu existe situatia neplacuta de a ramane in pana de benzina sau de motorina? In primul rand, trebuie sa folosesti un regim de turatii cat mai corect, sa folosesti frana de motor pe cat posibil, deoarece masinile ce au motoare cu injectie au consum zero la folosirea franei de motor, sa folosesti corect spatiile in trafic, sa verifici in permanenta presiunea din anvelope si sa schimbi filtrele la timp. Mai multe detalii gasiti pe alotractari.ro