Cannelloni cu carne de pui – o delicioasa reteta italieneasca

Cannelloni cu carne de pui este o reteta care provine din Italia, cu un gust deosebit, satioasa si fara prea multe calorii. Pentru ca pastele se numara printre preferatele italienilor si a gurmanzilor din intreaga lume, este usor de preparat si de digerat, cannelloni cu carne de pui si-a castigat o excelenta reputatie la nivel international.

Cum se prepara si cum se servesc cannelloni cu pui

Pentru aceasta reteta sunt necesare urmatoarele ingrediente: 15 cannelloni, 30 de grame de parmezan razuit, jumatate de kilogram de carne de pui tocata, o ceapa de marime medie, 50 de grame de mortadella, o lingura de sos bechamel, o lingura de smantana dulce si o lingura de ulei, plus condimente: sare, piper si nucsoara.

Pentru sosul de rosii este necesara o conserva de rosii, cativa catei de usturoi, cateva frunze de busuioc, doua linguri de ulei, sare si smantana dulce. Sosul bechamel se prepara din 50 de grame de unt, o lingura de faina alba, 200 ml de lapte fierbinte si condimente.

Umplutura pentru cannelloni se prepara astfel: se incinge uleiul in care se caleste ceapa tocata marunt si carnea de pui, amestecul condimentandu-se cu sare, piper si nucsoara. Se adauga mortadella si o lingura de sos bechamel si de smantana in umplutura pana se „leaga”. Restul de sos bechamel se amesteca in sosul de rosii si se mai adauga doua linguri de smantana dulce.

Sosul de rosii se prepara astfel: se incinge uleiul, se adauga usturoiul taiat felii si conserva de rosii mixata in blender, care se fierbe timp de 10 minute. La final, se adauga busuiocul sau patrunjelul tocat marunt.

Separat se pune o oala cu apa si sare la fiert si se adauga cannelloni atunci cand apa da in clocot. Pastele se fierb doar cinci minute si se scot cu o paleta pe un prosop de bucatarie. Acestea se asaza in picioare in tava ce urmeaza sa fie introdusa la cuptor, se umple fiecare pasta cu umplutura obtinuta din carne si la sfarsit se adauga restul de sos. Se presara cu parmezan ras, se da tava la cuptor timp de 20 de minute, la 200 de grade Celsius.

business-club.ro

https://business-club.ro

Articole pe aceeași temă

  • Diverse
  • June 8, 2024
  • 3 minutes Read
4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

Într-o eră dominată de digitalizare, utilizarea unui soft de gestiune pentru magazine devine nu doar o opțiune, ci o necesitate. Aceste sisteme informatice sunt concepute pentru a simplifica și eficientiza…

Citește

  • Diverse
  • June 4, 2024
  • 9 minutes Read
Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

Cactușii (Cactaceae) sunt un grup fascinant de plante adaptate la supraviețuirea în condiții extreme, dezvoltând o serie de trăsături unice care le permit să prospere în peisajele aride ale deșertului.…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

  • June 8, 2024
4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

  • June 4, 2024
Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

  • May 23, 2024
Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

  • May 14, 2024
Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Ciocolata – un simbol al iubirii

  • May 13, 2024
Ciocolata – un simbol al iubirii

Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?

  • April 23, 2024
Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?