Acasă Diverse Camera bebelusului – elemente esentiale

Camera bebelusului – elemente esentiale

Pana cand copilul va mai creste, o incapere trebuie sa se transforme in tot ceea ce mamele au nevoie pentru ca bebelusul sa se simta confortabil si sa se dezvolte sanatos

camera copilului

Pentru a afla care sunt elementele esentiale din camera bebelusului, trebuie inceput prin clarificarea destinatiei acestora – le sunt de mare ajutor mamelor, in primul rand. Pana cand copilul va mai creste, o incapere trebuie sa se transforme in tot ceea ce mamele au nevoie pentru ca bebelusul sa se simta confortabil si sa se dezvolte sanatos. Tot ceea ce se afla in respectiva camera este temporar. Camera bebelusului este, cu adevarat, pentru mama, deoarece fiecare element din camera este destinat confortului sau fizic si mental.

Ce ar trebui sa cumpere parintii pentru camera bebelusului?

Un patut, inainte de toate, trebuie sa prezinte siguranta. Acest lucru este evident, pentru ca bebelusii petrec cea mai mare parte a zilei aici. Potrivit studiilor, nou-nascutii pot dormi pana la 16-17 ore zilnic, ceea ce inseamna un procent de 67% din zi. De aceea, patutul este cel mai important. Vizibilitatea este un factor de luat in calcul atunci cand parintii cumpara un patut. Mai mult de jumatate din patuturile de pe piata au parti inchise. De preferat este ca patul sa permita vizibilitate pe toate cele patru parti, astfel ca parintii nu trebuie sa se deplaseze la bebelus la fiecare 5 minute sa se asigure ca este in regula.

Organica, versus cea spuma sau cea impermeabila – o dezbatere mare atunci cand vine vorba despre saltele. Cu toate acestea, exista pe piata saltele care cuprind toate cele trei proprietati si au un pret rezonabil. Anumiti parinti opteaza pentru saltelele hipoalergenice si sunt foarte multumiti.

Husa impermeabila este de mare ajutor atat pentru patul bebelusului, cat si pentru patul parintilor, daca cel mic petrece mult timp acolo. Inevitabil, salteaua va avea de suferit de numeroase ori fara acest accesoriu. Pentru a economisi timp pe care parintii l-ar putea pierde curatand de fiecare data salteaua, husa poate fi pur si simplu schimbata cu una noua si ulterior curatata.

Un scaun pentru alaptare va oferi mamei si bebelusului confort. In mod ideal, scaunul permite mamei sa se aplece, sa isi aseze picioarele asa cum isi doreste si sa se miste fara dificultati. Un nou-nascut va avea nevoie de hrana din ora in ora, daca nu mai des, asa ca scaunul este mai mult decat esential.