Acasă Diverse Cainele meu pierde in greutate, ce ar trebui sa fac?

Cainele meu pierde in greutate, ce ar trebui sa fac?

Un caine care pierde in greutate poate fi victima unei simple lipse de calorii, sau acest simptom ingrijorator poate ascunde probleme grave de sanatate.

cauze pierdere greutate caine

Un caine care pierde in greutate poate fi victima unei simple lipse de calorii, sau acest simptom ingrijorator poate ascunde probleme grave de sanatate.

In absenta unei explicatii logice pentru starea lui, este importanta vizita la veterinar.

Cauze probabile

  • Factorii nepatologici

Uneori, un caine incepe sa slabeasca pur si simplu pentru ca nevoile sale fizice au crescut si nu absoarbe suficiente calorii. Acesta poate fi cazul unui animal care are brusc acces la o gradina si consuma foarte multa energie. De asemenea, se intampla ca un caine sa aiba intotdeauna aceleasi nevoi, dar se hraneste mai putin din cauza stresului sau chiar a trecerii la un aliment care nu i se potriveste.

  • Factorii patologici

Anumite patologii precum parvovirus sau depresie duc la anorexie si pierdere in greutate. Uneori, cainele continua sa manance cu pofta, dar paradoxal pierde in greutate. O afectiune a sistemului digestiv care impiedica absorbtia corecta a nutrientilor poate explica acest lucru, la fel ca o boala a rinichilor, o tumora sau un parazit intestinal. Ingerarea unui corp strain sau o boala din cauza varstei inaintate sunt alte ipoteze.

  • Cum sa remediezi pierderea in greutate a unui caine?

Primul lucru de facut este sa se observe cu atentie comportamentul animalului. Daca exista o explicatie logica, nepatologica si cainele este intr-o forma excelenta, pur si simplu trebuie crescuta ratia zilnica. Se poate suplimenta, daca este necesar, cu mancare uscata pentru catelusi, mult mai calorica. Dar aceste schimbari trebuie facute intotdeauna treptat. De asemenea, trebuie verificata data ultimului tratament pentru deparazitare interna. In caz de indoiala, deparazitare din nou.

  • Cand trebuie consultat veterinarul?

Daca nimic nu justifica pierderea in greutate a cainelui sau daca nici cresterea ratiei sale nu da rezultate, trebuie consultat medicul veterinar fara ezitare. De asemenea, trebuie procedat la fel daca animalul de companie are simptome suplimentare, cum ar fi: varsaturi, diaree, setea excesiva sau lipsa acesteia etc.

Unele boli sunt tratabile, dar cu cat se asteapta mai mult, cu atat consecintele pot fi mai grave. In plus, pierderea rapida in greutate slabeste foarte mult corpul cainelui care devine mai susceptibil la diverse infectii secundare.