Acasă Diverse Utilizarea ingrasamintelor pentru plante si flori de interior

Utilizarea ingrasamintelor pentru plante si flori de interior

Ingrasamintele complexe universale sunt potrivite pentru toate plantele de interior.

ingrijire plante interior

Toate florile si plantele de interior necesita hranire activa din aprilie pana in octombrie: primavara si vara, o data pe saptamana, trebuie sa fie rasfatate fie cu ingrasaminte complexe, fie cu ingrasaminte organice si minerale.

De regula, in timpul odihnei de iarna, majoritatea plantelor incetinesc cresterea si chiar intra in hibernare. Ele trebuie hranite mult mai rar – o data pe luna sau la 2 luni. Unele plante suculente nu se uda sau nu se hranesc deloc.

Deci, din aprilie, plantele de apartament si florile au nevoie nu numai de udare mai frecventa, ci si de hranire.

Ce ingrasamant sa aleg?

Este la alegerea fiecaruia. Ingrasamintele lichide complexe sunt foarte populare, sunt pur si simplu diluate in apa si se uda ca de obicei. Exista ingrasaminte pentru o inflorire mai viguroasa, pentru a accelera cresterea etc.

Ingrasamintele complexe universale sunt potrivite pentru toate plantele de interior. Dar ingrasamintele, cum ar fi solul, sunt cel mai bine alese in functie de tipul de plante – pentru plante cu flori, pentru vita de vie, pentru plante suculente, pentru orhidee etc.

Cand ingrasamintele sunt vitale pentru florile de interior?
  • Cand cresterea florilor s-a oprit brusc, acestea nu au frunze si muguri noi.
  • Cand plantei ii cad brusc frunzele vechi si altele noi nu cresc.
  • Cand planta nu mai face florile preferate.
  • Cand frunzele s-au estompat, tulpinile au devenit mai subtiri, in general, planta are un aspect neplacut.
Cum se fertilizeaza plantele de interior

Indiferent de ingrasamantul ales – uscat sau lichid – trebuie aplicat pe solul umezit. In caz contrar, se pot arde radacinile. De asemenea, este important sa se respecte doza de ingrasaminte. Principiul „voi hrani mai mult, va creste mai bine” nu va functiona. Daca planta este supraalimentata, se poate opri din dezvoltare si chiar poate muri.

Dar, indiferent cu ce sunt hranite plantele, daca nu au suficienta lumina, temperatura si umiditatea potrivite, ele nu vor creste bine.

Prin urmare, trebuie amplasate in locuri cu iluminare potrivita – sau se poate pune o lampa de iluminat suplimentara daca ferestrele casei sunt orientate spre nord. De asemenea, iarna este indicat un umidificator pentru a contracara aerul uscat.