Acasă Sanatate Tipuri de urgente stomatologice

Tipuri de urgente stomatologice

Toata lumea poate citi despre tipurile de urgente stomatologice pentru care este necesar sa se mearga cat mai repede la un doctor de specialitate din cadrul unei clinici, cum este Implantologiesector4.ro .

implantologiesector4.ro

Medicii stomatologi recomanda atat adultilor, cat si copiilor sa mearga in mod periodic la un control, pentru a se asigura ca totul este in regula. Indiferent cat de grijulii ar fi pacientii, insa, uneori se poate intampla sa apara situatii neprevazute, care trebuie tratate cat mai repede. Toata lumea poate citi despre tipurile de urgente stomatologice pentru care este necesar sa se mearga cat mai repede la un doctor de specialitate din cadrul unei clinici, cum este Implantologiesector4.ro .

Carii avansate

Netratate la timp, cariile pot conduce la situatii extrem de complicate, in care durerea se imbina cu o stare de disconfort avansata. Cei care, din pacate au dinti care cedeaza si incep sa se rupa trebuie sa mearga de urgenta la stomatolog pentru a-si trata cariile, pana cand situatia nu devine mult prea delicate.

Infectiile

Infectiile sunt extrem de periculoase, mai ales atunci cand adultii si copiii nu iau tratamentul adecvat. In cazuri extreme, se poate ajunge inclusiv la deces. De aceea, pacientii trebuie sa consulte un specialist, care va sti intotdeauna cum sa actioneze pentru a indeparta infectiile. De exemplu, tratamentele cu antibiotic sau interventiile chirurgicale sunt solutii excelente, care dau rezultate bune.

Goluri in cavitatea bucala

Ignorand o perioada indelungata golurile din cavitatea bucala, care apar din cauza caderii dintilor permanenti, adultii se pot confrunta cu situatia in care dintii vecini sa se strambe si ei. Mai mult, masticatia, vorbirea si aspectul fizic pot fi si ele afectate, daca golurile nu sunt tratate drept urgente stomatologice.

Abcese

Abcesele gingivale se manifesta prin zone umflate la nivelul gingiei, indiferent daca apar la nivelul superior sau la cel inferior. Principala cauza care conduce la astfel de probleme medicale este reprezentata de lipsa unei igiene orale corespunzatoare si prezenta a numeroase bacterii in organism. Din fericire, abcesele sunt tratabile, atata timp cat pacientii merg la doctor cat mai repede!

Urgente stomatologice | Implantologiesector4.ro

urgente stomatologice

Dureri acute in timpul masticatieiurgente stomatologice iminente

Nu in ultimul rand, durerile acute din timpul masticatiei se incadreaza si ele pe lista urgentelor care trebuie tratate cat mai repede. Acestea pot aparea fie din cauza infectiilor, fie din cauza bacteriilor de la nivelul cavitatii bucale.

Persoanele care se confrunta cu unul sau mai multe dintre cazurile mentionate anterior trebuie sa isi ia inima in dinti si sa mearga la un medic stomatolog cat mai repede, indiferent de zi si de ora!