Semnele cancerului oral

In tot mai multe tari, in fiecare an sunt detectate peste 300 de cazuri de cancer oral. Aproximativ jumatate din toate cazurile de cancer oral pot fi diagnosticate intr-un stadiu incipient cu conditia ca pacientii sa mearga la controalele anuale de rutina. Diagnosticul precoce are ca rezultat un tratament mai usor, rezultate mai bune si o calitate superioara a vietii in urma tratamentului.

Verificarea periodica la medicul dentist trebuie sa includa examinarea intregii guri pentru o depistare precoce a afectiunilor canceroase si precanceroase. De asemenea, trebuie sa stiti ce anume sa urmariti cand va curatati gura. Daca observati oricare dintre simtomele prezentate mai jos, asigurati-va ca mergeti de urgenta la dentist astfel incat sa poata evalua toate semnele sau simptomele relevante.

Cancerul oral poate afecta buzele, gingiile, obrajii, limba, amigdalele, gatul, glandele salivare, nasul si laringele. Unele dintre cele mai frecvente semne ale acestui tip de cancer pot include: o durere sau ulceratie in gura sau pe o buza care nu se vindeca, dificultate sau durere la mestecare si inghitire, dureri persistente in gat sau dificultati de vorbire, pierdere dentara inexplicabile, o tumoare in gura sau gat, durere persistenta de obraji sau maxilar, amortirea limbii sau fetei, sangerari persistente ale nasului sau nas in permanenta infundat, pete albe sau rosii pe peretii obrajilor sau pe limba.

Stiati ca stomatologii pot descoperi semne ale cancerului oral in timpul examinarilor de rutina? Majoritatea cancerelor localizate la nivelul gurii pot fi detectate intr-o etapa timpurie cu ajutorul unei simple consultatii ca parte a unui control dentar obisnuit.

Daca medicul dentist poate gasi o cauza evidenta pentru unele semne si simptome, acesta va putea fi capabil sa trateze prompt si sa verifice semnele ulterioare ale vindecarii. Unele semne pot necesita o investigatie mai detaliata, inclusiv o biopsie sau trimiterea la un centru de specialitate. Examinarile dentare periodice sunt esentiale pentru a preveni diagnosticarea tarzie a cancerului la nivelul gurii.

Detartraj in Colentina | clinica stomatologica din sector 2 | cabinetstomatologicsector2.ro

detartraj in Colentina

Pentru orice fel de examinare sau detartraj in Colentina, va puteti adresa cu incredere echipei de specialisti de la clinica stomatologica din sector 2, Elveto Dent. In punerea unui diagnostic corect fiecare zi conteaza, asa ca nu mai stati pe ganduri, ci accesati cabinetstomatologicsector2.ro si programati o vizita la dentist!

business-club.ro

https://business-club.ro

Articole pe aceeași temă

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Extracția dentară poate fi o procedură temută de mulți pacienți, datorită anxietății asociate cu durerea potențială și disconfortul post-operatoriu. În cabinetul stomatologic, extracțiile dentare sunt efectuate din diverse motive, inclusiv…

Citește

  • Sanatate
  • April 10, 2024
  • 3 minutes Read
Ce faci in cazul unei urgente stomatologice in sector 6

De multe ori, problemele de ordin stomatologic nu suporta amanare. In cazul unei urgente stomatologice in Sector 6, este important sa se actioneze rapid si eficient pentru a minimiza durerea…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

  • June 8, 2024
4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

  • June 4, 2024
Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

  • May 23, 2024
Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

  • May 14, 2024
Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Ciocolata – un simbol al iubirii

  • May 13, 2024
Ciocolata – un simbol al iubirii

Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?

  • April 23, 2024
Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?