Acasă Diverse Semineu cu bioetanol pentru casa: avantaje, dezavantaje

Semineu cu bioetanol pentru casa: avantaje, dezavantaje

Un semineu cu etanol este o metoda de incalzire care functioneaza diferit de un semineu conventional

semineu cu bioetanol

Semineul cu bioetanol a devenit foarte popular in ultimii ani. Practic, fara intretinere, estetic, este solutia ideala pentru cei care doresc sa se bucure de beneficiile unui semineu. Totusi, acest tip de semineu nu poate inlocui o metoda de incalzire in casa.

Ce este un semineu cu bioetanol?

Un semineu cu etanol este o metoda de incalzire care functioneaza diferit de un semineu conventional. Semineul cu etanol nu are fum, dar are nevoie de „combustibil” pentru a functiona. Acest combustibil este etanolul, numit si alcool etilic sau bioetanol.

Este un lichid incolor care se transforma cu usurinta in vapori si este inflamabil. Bioetanolul este considerat un biocombustibil, adica un combustibil alternativ obtinut din materii prime de origine vegetala, animala sau deseuri, dar prefixul bio nu are nicio legatura cu agricultura, se refera la biomasa, adica producerea de energie din materie organica.

Functionarea unui semineu cu etanol se bazeaza pe principiul unui arzator asociat cu combustibilul care este etanolul.

Avantajele semineului cu etanol

  • Fara intretinere

Semineul cu etanol permite utilizatorilor sa se bucure de convivialitatea si caldura unui foc fara oboseala si inconvenientul semineului clasic. Intr-adevar, nu necesita lucrari majore pentru instalarea sa, nici o gramada de lemn, nici un fum, nici o maturare. Semineul cu etanol produce flacari reale, dar nu provoaca praf, cenusa si funingine.

  • Mobilitatea sa

Deoarece semineul cu etanol nu produce fum este 100% mobil. Poate fi la fel de usor suspendat de un perete, poate fi incorporat, poate fi asezat pe sol etc. De asemenea, poate fi mutat din camera dupa bunul plac.

  • Estetica sa

Semineul cu etanol este un element decorativ al casei in sine. Adesea elegant, se combina perfect cu toate stilurile si mai ales cu atmosfere prietenoase si la moda. De asemenea, este disponibil in mai multe culori. Semineul cu etanol este adesea denumit semineu decorativ destinat sa creeze o atmosfera zen.

  • Energia sa regenerabila

Etanolul utilizat ca si combustibil are avantajul de a fi o energie regenerabila. De origine vegetala, etanolul se bazeaza pe culturi dedicate care pot fi reinnoite cu usurinta.

Dezavantajele semineului cu etanol

  • Ineficace

Spre deosebire de un semineu conventional, semineul cu etanol incalzeste putin sau deloc. Nu este destinat sa inlocuiasca o alta metoda de incalzire.

  • Scump de utilizat

Combustibilul pentru un semineu cu etanol reprezinta un cost semnificativ: este de 6 ori mai scump decat lemnul folosit pentru un semineu conventional.