Acasă Diverse La gradinita – dezvoltarea abilitatilor sociale importante

La gradinita – dezvoltarea abilitatilor sociale importante

Folosirea cuvintelor pentru a-si exprima nevoile, sentimentele si intelegerea faptului ca si altii au sentimente

dezvoltare abilitati sociale

Abilitatile sociale ale copilului in timpul gradinitei sunt cele care pot prezice daca pe termen lung, viitorul adult va avea succes in viata.

Dezvoltarea sociala si emotionala este la fel de importanta pentru o experienta scolara de succes ca dezvoltarea cognitiva. Aceasta dezvoltare incepe inainte ca micutul sa puna vreodata piciorul intr-o sala de clasa si continua fara intrerupere pe parcursul intregii sale cariere academice.

Gradinita este o perioada deosebit de importanta pentru acest domeniu de dezvoltare; aici sunt invatate si incorporate abilitatile fundamentale pentru un comportament social adecvat. Exista cateva abilitati sociale care sunt deosebit de importante pentru o tranzitie de succes la gradinita.

Cele mai importante abilitati sociale pentru copiii de gradinita

Intelegerea diferentei dintre bine si rau si intelegerea ca exista consecinte pentru actiunile lor

Scoala poate fi un soc pentru unii copii. Aceasta poate fi o tranzitie deosebit de dificila, in cazul in care copilul nu a trebuit niciodata sa recunoasca vreo autoritate, alta decat parintii (sau ingrijitorii).

Aceasta tranzitie poate decurge foarte usor, pe de alta parte, cu conditia ca cei mici sa inteleaga diferenta dintre bine si rau. Aceasta implica respectarea sentimentelor si drepturilor altora precum si recunoasterea, respectarea personalitatilor responsabile cu aplicarea regulilor.

Folosirea cuvintelor pentru a-si exprima nevoile, sentimentele si intelegerea faptului ca si altii au sentimente

Invatarea de a exprima sentimentele intr-un mod social adecvat este vitala pentru o cariera academica de succes.

La gradinita, copiii ar trebui sa-si poata folosi cuvintele pentru a exprima ce simt. Daca nu pot face acest lucru si, in schimb, aleg sa loveasca, sa tipe sau sa arunce lucruri, vor intampina probleme mari in clasa. Nu numai ca vor avea mai putine sanse sa-si satisfaca nevoile si dorintele, dar vor intampina, probabil, dificultati sociale si cu colegii lor.

Este important pentru ei sa invete modalitati mai constructive de a-si exprima emotiile si sa respecte sentimentele si nevoile altora.