Importanta obturatiei de canal

Obturatia de canal sau terapia canalului radicular este un serviciu incadrat in categoria urgente stomatologice din Bucuresti care are menirea de a indeparta infectia bacteriana de la nivelul radacinii dintelui si al camerei pulpare.

Exista numeroase cauze pentru care dintii devin inflamati sau iritati, printre care si cariile profunde, obturatiile mari, traumele danturii, ciobirea dintilor, precum si lucrari stomatologice recurente.

Cum se realizeaza tratamentul canalului radicular, una din cele mai periculoase urgente stomatologice?

Tratamentul de canal este realizat exclusiv de catre un medic dentist cu specialitate in domeniu care pentru inceput va amorti dintele, pentru ca procedura sa fie mai confortabila. Ulterior, dentistul va izola prin metode specifice dintele, pentru a pastra dintele curat si fara saliva pe parcursul interventiei.

In momentul in care amorteste locul, dentistul deschide partea de sus a dintelui si cu ajutorul dispozitivelor speciale, va curata interiorul canalelor pentru a se pregati de obturatie.

Pe parcursul interventiei, un medic dentist Uranus specializat in aceasta procedura va folosi o solutie de curatare pentru a indeparta orice bacterii ramase precum si eventualele ramasite din dinte. Pe durata tuturor etapelor procedurii se recurge la radiografii, prin care medicul poate urmari rezultatele.

Obturatia canalului radicular se realizeaza in cele mai multe cazuri cu un material de tip gutaperca, ce umple intregul canal, dupa care se inchide dintele cu o plomba provizorie.

Urgente stomatologice din Bucuresti | Medic dentist Uranus | TwinDent.ro

urgente stomatologice din Bucuresti

Este important de retinut faptul ca terapia canalului radicular inseamna tratarea afectiunii pulpei dintelui, dar tratamentul se va dovedi complet numai atunci cand se readuce dintele la starea sa functionala.

Ce riscuri sunt asociate terapiei canalului radicular?

Pacientii care se supun terapiei canalului radicular resimt uneori un grad mare de disconfort care dureaza cateva zile. Pentru a reduce disconfortul, pacientii trebuie sa urmeze recomandarile TwinDent.ro, recurgand la un analgezic eliberat fara reteta. In cazuri extreme, pacientilor li se pot prescrie antibiotice si analgezice pe baza de reteta pentru eliminarea oricarei posibilitati de infectie.

In plus, in timpul interventiei pe canalul radicular, este interzisa mestecarea directa pe dintele tocmai reparat pentru a fi reconstruit in forma finala fara a risca ruperea acestuia.

business-club.ro

https://business-club.ro

Articole pe aceeași temă

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Extracția dentară poate fi o procedură temută de mulți pacienți, datorită anxietății asociate cu durerea potențială și disconfortul post-operatoriu. În cabinetul stomatologic, extracțiile dentare sunt efectuate din diverse motive, inclusiv…

Citește

  • Sanatate
  • April 10, 2024
  • 3 minutes Read
Ce faci in cazul unei urgente stomatologice in sector 6

De multe ori, problemele de ordin stomatologic nu suporta amanare. In cazul unei urgente stomatologice in Sector 6, este important sa se actioneze rapid si eficient pentru a minimiza durerea…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

  • June 8, 2024
4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

  • June 4, 2024
Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

  • May 23, 2024
Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

  • May 14, 2024
Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Ciocolata – un simbol al iubirii

  • May 13, 2024
Ciocolata – un simbol al iubirii

Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?

  • April 23, 2024
Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?