Deja alegerea unui model de calculator a devenit o prioritate la inceputul secolului al XXI-lea, iar achizitionarea unui computer nou este in prezent o experienta diferita decat a fost in urma cu un deceniu. Calculatoarele obisnuite sunt desktop-uri sau laptopuri, insa lumea computerelor s-a schimbat dramatic odata cu cresterea popularitatii tabletelor, a laptopurilor cu ecran tactil si a altor dispozitive hibride, iar aproape fiecare producator de computere a inceput sa ofere acum posibilitatea de a alege intre computere si tablete hibride, laptopuri convertibile sau desktopuri si, in prezent, orice combinatie este posibila.

Drept urmare, un utilizator are mai multe aspecte de luat in considerare atunci cand cerceteaza piata pentru a achizitiona un nou computer. Orice client ar trebui sa ia in considerare pentru ce este achizitia lui. Este pentru munca, jocuri sau, poate, arta? Calculatoarele au diferite utilizari, de la case de marcat si pana la computere high-tech, capabile sa efectueze animatii 3D in timp real.

Creativitatea si tabletele merg, cu siguranta, impreuna pentru artisti, in special in ceea ce priveste dispozitivele Apple si Windows. Artistii pot utiliza acum tablete performante pentru diverse tipuri de arta. Ei pot folosi numeroase accesorii, cum ar fi stiloul digital Microsoft pentru Surface Pro si creionul digital pentru Apple si iPad sau iPad Pro. Exista chiar si pensule digitale de diferite dimensiuni si tipuri. Cu ajutorul Windows-ului, artistii pot lucra in versiunea completa a programelor Creative Suite Adobe, in timp ce, cu ajutorului iOS Apple, pot avea, de asemenea, o mare diversitate de aplicatii.

Pentru jucatorii de ultima generatie, alegerile pot fi mai limitate, Windows si Linux sunt cele mai bune optiuni aici. Windows, in special, deoarece primeste cele mai multe jocuri si uneori primeste si jocuri de tip limited edition. Divizia Alienware de la Dell este specializata in laptopuri si PC-uri desktop care arata futurist si care au o putere suficient de mare pentru a gestiona cele mai multe jocuri, avand procesoare puternice, o memorie mare, dar si monitoare exceptionale.

Un client are de ales intre desktop, laptop, tableta sau hibrid. PC-urile hibride pot fi clamshell sau alte modele de laptopuri care se pot transforma in tablete, precum Yoga Lenovo sau Surface Book de la Microsoft.