Acasă Diverse Magazine Online Cele mai importante criterii de alegere a unui scaun cu rotile

Cele mai importante criterii de alegere a unui scaun cu rotile

Specialistii MagazinulOrtopedic.ro au realizat o lista cu cele mai importante elemente care trebuie luate in considerare, astfel incat sa utilizatorii sa poata lua decizia potrivita in acest sens!

Persoanele cu dizabilitati, care au nevoie de un scaun cu rotile pentru a se deplasa au la dispozitie o gama extrem de variata de modele din care pot alege in prezent. Este vorba despre dispozitive medicale, care ajuta la obtinerea unui trai cat mai apropiat de cel normal si care, in acelasi timp contribuie la starea de bine a oamenilor de toate varstele.

Specialistii MagazinulOrtopedic.ro au realizat o lista cu cele mai importante elemente care trebuie luate in considerare, astfel incat sa utilizatorii sa poata lua decizia potrivita in acest sens!

Varsta

Pentru inceput, oamenii trebuie sa tina cont de varsta celor ce urmeaza sa foloseasca scaunele rulante, pentru a sti catre ce tipuri de modele sa se indrepte. Daca pentru copii exista dispozitive speciale, conforme cu greutatea si inaltimea acestora, pentru adulti exista scaune mai mari si care, eventual sunt prevazute cu alte tipuri de functii decat cele pentru micuti.

Morfologie

Cunoasterea inaltimii si a latimii persoanelor care se confrunta cu o mobilitate redusa este esentiala pentru luarea unei decizii cand vine vorba despre un scaun cu rotile. De exemplu, pentru persoanele puternice si corpolente se recomanda modelele mai rezistente, care au roti intarite si care pot sustine o greutate mai mare pentru o perioada mai lunga de timp.

Scaun cu rotile in functie de patologie

Un alt element esential, care joaca un rol important pentru alegerea unui scaun bun este referitor la patologie. De exemplu, utilizatorii care au nevoie sa foloseasca dispozitivele medicale zilnic trebuie sa se asigure ca acestea sunt dotate cu toate accesoriile si optiunile care corespund problemelor lor de sanatate.

Scaun cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro

scaun cu rotile

Daca pentru persoanele care au o mobilitate redusa a bratelor se recomanda scaunele electrice si cotiere adaptabile si reglabile, pentru cei care au probleme locomotorii la nivelul membrelor inferioare sunt ideale dispozitivele electrice, care au suporturile pentru picioare reglabile.

Fix, compact sau pliabil?

Nu in ultimul rand, oamenii care au nevoie de un scaun cu rotile trebuie sa stie ca pot alege intre modele fixe, compacte sau pliabile, in functie de frecventa cu care le vor folosi, dar si in functie de nevoile personale!