Ce beneficii are consumul de anghinare?

Una din cele mai apreciate legume folosite atat in gastronomie, cat si in medicina in intreaga lume este cunoscuta sub denumirea de anghinare. Anghinarea are un gust foarte amar, dar este recunoscuta pentru beneficiile pe care le are asupra ficatului, fierii, inimii si nivelului de colesterol. Anghinarea este originara din sudul Europei, din zona mediteraneeana, avand valori nutritive impresionante.

Anghinarea se cultiva mai ales pentru frunze, dar si pentru principiile amare care ajuta in detoxifierea ficatului. Datorita complexului de principii active din structura acestei plante, este recunoscuta pentru o serie de beneficii, intrand in compozitia unor suplimente alimentare care au rol hepatoprotector.

De ce sa consumi anghinare?

Consumul de anghinare are numeroase beneficii asupra corpului uman. In primul rand, aceasta planta consumata fiarta poate reduce nivelul glucozei si nivelul insulinei la 30 de minute dupa masa. In plus, anghinarea ofera suport in reglarea tranzitului intestinal si in curele de slabire. In plus, ajuta la mentinerea unui nivel normal de colesterol in sange si ajuta la detoxifierea ficatului si a vezicii biliare.

Anghinarea stimuleaza secretia bilei si ajuta la detoxifierea ficatului si a vezicii biliare, oferind suport in reglarea tensiunii arteriale. Anghinarea ofera suport in mai multe manifestari precum senzatie de balonare, de greata, constipatie, disconfort abdominal, lipsa poftei de mancare, in ateroscleroza, in anorexie si ciroza hepatica, in hipertensiune arteriala, iar lista poate continua.

Anghinarea poate fi folosita atat in gastronomie, ca si aliment, cat si in suplimente alimentare. Anghinarea in gastronomie este folosita numai sub forma frunzelor carnoase. Se gateste in apa fiarta timp de 20-30 de minute, dupa ce in prealabil frunzele au fost stropite cu suc de lamaie. In scop medicinal, anghinarea poate fi folosita ca si tictura, ceai sau extract. Anghinarea folosita sub forma capsulelor vegetale poate fi folosita in dietele vegane. Ceaiul de anghinare poate fi folosit ca si adjuvant in protejarea celulei hepatice si nu se recoanda a fi folosit fara recomandarea medicului specialist. Se beau doua cesti de ceai pe zi inainte de masa.

business-club.ro

https://business-club.ro

Articole pe aceeași temă

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Extracția dentară poate fi o procedură temută de mulți pacienți, datorită anxietății asociate cu durerea potențială și disconfortul post-operatoriu. În cabinetul stomatologic, extracțiile dentare sunt efectuate din diverse motive, inclusiv…

Citește

  • Sanatate
  • April 10, 2024
  • 3 minutes Read
Ce faci in cazul unei urgente stomatologice in sector 6

De multe ori, problemele de ordin stomatologic nu suporta amanare. In cazul unei urgente stomatologice in Sector 6, este important sa se actioneze rapid si eficient pentru a minimiza durerea…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

  • June 8, 2024
4 beneficii esențiale ale utilizării unui soft de gestiune pentru magazin

Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

  • June 4, 2024
Cactusul: o simfonie a naturii în pustietatea deșertului

Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

  • May 23, 2024
Cele mai bune clătite făcute acasă: ghid complet pentru perfectionarea deliciului

Care este cea mai dureroasa extractie dentara

  • May 14, 2024
Care este cea mai dureroasa extractie dentara

Ciocolata – un simbol al iubirii

  • May 13, 2024
Ciocolata – un simbol al iubirii

Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?

  • April 23, 2024
Regatul versatilității: de ce SUV-urile domnesc suprem pe drumuri?