Acasă Sanatate 4 sfaturi pentru tratarea rapida a tusei

4 sfaturi pentru tratarea rapida a tusei

Pentru combaterea tusei exista insa cateva leacuri naturale care sunt accesibile tuturor si care nu presupun cheltuirea unor sume consistente.

combaterea tusei

Anotimpul rece vine intotdeauna la pachet cu tuse, raceli si gripe, iar adultii si copiii se pot simti usor molesiti, fara putere si fara chef. Pentru combaterea tusei exista insa cateva leacuri naturale care sunt accesibile tuturor si care nu presupun cheltuirea unor sume consistente. Ideal este ca nu intotdeauna adultii sa apeleze la medicamente, pentru a nu-si slabi sistemul imunitar cu foarte multe pastile, ci sa se indrepte si catre leacuri naturale puternice, care au proprietati curative impresionante.

Mierea

Cu proprietati antiseptice, dar si de calmare, mierea este ideala pentru tratarea tusei acasa. Este vorba despre un produs natural, care se gaseste foarte usor in comert. In functie de preferintele personale, adultii pot cumpara miere din floarea soarelui, miere de tei, de lavanda, de brad sau de conifere. Indiferent de tipul de produs ales, utilizatorii vor observa insa imbunatatiri considerabile in ceea ce priveste starea lor de sanatate in doar cateva zile de la inceperea curei cu miere.

Ceapa

Un alt produs natural ideal pentru combaterea tusei este ceapa. Aceasta are capacitatea de a ameliora starea de sanatate per ansamblu, actionand puternic asupra durerilor de gat, dar si a durerilor de cap si a sinuzitei. Cepele pot fi folosite fie sub forma de sirop, care se pregateste cu miere, fie sub forma de ceai.

Ridiche neagra

Ridichile negre au proprietati imunostimulatorii foarte puternice, dar si proprietati antivirale si antibacteriene. Ele sunt considerate a fi un leac naturale excelent pentru tuse. Persoanele care vor sa apeleze la acest leac trebuie sa foloseasca ridichi negre, pe care sa le spele foarte bine. Mai apoi, trebuie sa le scobeasca in mijloc, iar in spatiul obtinut sa puna miere. Legumele trebuie lasate timp de cateva ore langa o sursa de caldura, astfel incat mierea sa se topeasca. La final, lichidul obtinut trebuie consumat.

Sirop de patlagina

Ideal pentru tratarea bronsitei si a laringitei, siropul de patlagina are proprietati antitusive foarte puternice. Acest produc actioneaza ca un expectorant, dar si ca un antibiotic in acelasi timp. Cei care doresc sa scape de tuse isi pot prepara singuri, acasa siropul de patlagina.